Отборите на Севиля и Манчестър Юнайтед са на финалната права за сключване на сделка относно нападателя на "червените дяволи" Антони Марсиал. Журналистът Хосе Мануел Гарсия твърди, че двата тима са много близо до сделка, която ще прати французина на "Рамон Санчес Писхуан" под наем до края на сезона.

От началото на януарския трансферен прозорец Марсиал беше основна трансферна цел на спортния директор Мончи и на треньора Жулен Лопетеги за укрепване на нападението, но високите претенции на Юнайтед бяха основният препъни камък в операцията. "Червените дяволи" искаха да получат пари за наема и "андалусийци" да поемат пълната заплата на играча, което беше нещо, с което Севиля не можа да се съгласи.

Рангник и Марсиал изгладиха отношенията си

Рангник и Марсиал изгладиха отношенията си

Двамата са провели личен разговор и са разрешили проблема помежду им

Марсиал дори е приел намаляване на заплатата си, както съобщава "El Desmarque", за да се осъществи сделката. За четирите месеца, през които Марсиал може да остане в Севиля, андалуският клуб ще плати около 6 милиона евро. Разговорите с Марсиал и агентите му се ускориха през уикенда, за да се гарантира, че всичко е на мястото си, преди да испанският тим да представи новото предложение на клуба от Висшата лига, който трябва да даде зелена светлина за трансфера.

Говореше се и за интерес от Барселона и Ювентус, но Марсиал е бил твърд в позицията си, че иска да се присъедини към Севиля. Контактът между Марсиал и Мончи е ежедневен и според информациите самият играч е отхвърлил опцията да заиграе при "биаконерите", след като е помолил Манчестър Юнайтед да уважи желанието му да премине в Ла Лига.

Така той би станал второто попълнение на Севиля през януарския трансферен прозорец след привличането на Текатито Корона от Порто.