Шейх Ясем Бин Хамад Ал Тани трябва официално да поеме Манчестър Юнайтед от американското семейство Глейзър до средата на октомври, съобщава британският "Сън".

Източник, близък до преговорите, припомни, че шейх Ал Тани е предложил шест милиарда паунда за Манчестър Юнайтед преди няколко месеца.

Той имаше конкуренция в лицето на британския милиардер Джим Ратклиф, който беше готов да позволи на семейство Глейзър да запази миноритарен дял в английския клуб.

Мейсън Маунт ще отсъства от терените до пузата за националните отбори

Мейсън Маунт ще отсъства от терените до пузата за националните отбори

Имал малък пробем

Същият източник посочи, че официалното съобщение за продажбата на Манчестър Юнайтед се очаква в началото на септември, след като юридическият екип на Ал Тани приключи с пълната документация.

"The Sun" припомня, че Ал Тани е предложил шест милиарда паунда за закупуването на 100 процента от акциите на клуба, изплащането на целия дълг на Манчестър Юнайтед и специален фонд за клуба и местната общност.

Семейство Глейзър обяви миналия ноември, че обмисля продажбата на Манчестър Юнайтед. През 2005 г. те купиха клуба от "Олд Трафорд" за 790 милиона паунда.

Британските медии твърдят, че феновете на "червените дяволи" очакват големи промени, защото се надяват Манчестър Юнайтед да се завърне на връха на английския и европейски футбол.