Едва ли има човек в целия свят, който да не е чул за разтърсващото интервю на Кристиано Роналдо, което той даде за известния журналист Пиърс Морган. Португалецът разтресе света на футбола и в частност Манчестър Юнайтед.

Роналдо е смятан за един от най-добрите футболисти в света, а също така и за един от най-известните хора на планетата. Последователите му в социалната мрежа "Инстаграм" казват достатъчно - той е следван от почти 500 млн. души. Абсолютен рекорд в една от най-използваните мрежи. За сравнение, Меси е с 373 милиона. Но това не е най-важното.

Да се върнем към интервюто, което предизвиква почти толкова коментари и реакции, колкото и смъртта на Кралица Елизабет Втора. Да започнем хронологично...

Снимка 595104

Източник: GettyImages

Няколко дни поред Пиърс Морган внасяше съспенс, както в популярното риалити шоу "Биг Брадър", с кратки части от интервюто, които включваха атака към Тен Хаг, атака към ръководството на Ман Юнайтед, атака към бивши съотборници и един трогателен момент от смъртта на едното от децата на Рони, което трябваше да се казва Ангел, но се пренесе при небесните ангели още с появата си на бял свят.

Трябва да му се признае на Морган, че с тези видеа успя да предизивка интереса на милиони хора и всички тръпнеха в очакване да видят снощи първата част от "скандалното" интервю. Защо слагам "скандално" в кавички? Защото нямаше нищо чак толкова скандално.

Видях един човек, една легенда, която изпитва огромно огорчение и болка от всичко, което се случи около него в последната година. Още в началото на интервюто Кристиано казва: "Мисля че просто е дошло времето да споделя някои неща". 

Какво каза Роналдо за завръщането си в Юнайтед?

Кристиано се завърна в Манчестър Юнайтед миналото лято и изненада всички привърженици на отбора, всички специалисти, а по неговите думи... включително и него самия. Той е имал оферта и от Ман Сити, но Алекс Фъргюсън го разубедил с думите: "Не можеш да отидеш там, идвай у дома". На което Роналдо веднага отвръща: "Ок Boss".

И бомбастичната новина стана факт - Роналдо се завърна у дома! 

I'm coming home, I'm coming home... Tell the world that I'm coming

Освен в Манчестър Сити, Роналдо е можел да отиде където си поиска. Той обаче акостира в червената част от Манчестър - така му е подсказало сърцето. Роналдо беше посрещнат с голяма еуфория в клуба. Кристиано е на 37 години и явно беше решил, че ще изпее лебедовата си песен на стадион "Олд Трафорд". Съдбата обаче му беше заложила капани...

Снимка 595040

Източник: EPA/БГНЕС

Манчестър Юнайтед - заспалият гигант

В интервюто Роналдо разкрива, че е бил много изненадан, когато се е завърнал в клуба. Думите му бяха: "С изненада установих, че в Юнайтед нищо не се беше променило след напускането ми през 2009 година. Цели 12 години в Манчестър Юнайтед не се е променило абсолютно нищо, сякаш времето там е спряло. Дори готвачите са същите."

Представяте ли си? В днешния забързан свят, където всичко се развива с огромни темпове и крачки, в богатия и велик клуб Манчестър Юнайтед - часовникът е спрял да се върти. Методики, технологии, подобрения на всички нива... навсякъде има развитие, но не и в Юнайтед. Според Роналдо, в Реал (Мадрид) вече са изпреварили "червените дяволи" със светлинни години. 

А сега отговаряте ли си на въпроса - защо скърца Ман Юнайтед? Роналдо всъщност даде отговора. Той със сигурност обича Манчестър Юнайтед и го боли за всичко, което се случва(или по-точно не се случва) там.

Снимка 595206

Източник: GettyImages

Дали сега беше точното време? Дали сега беше моментът? Защо разтресе Ман Юнайтед отвътре? Дали изобщо трябваше да го прави? 

Изникват куп въпроси след това интервю, а със сигурност ще изникват и още десетки, които ще отекват във времето. Принципно никога не трябва един футболист да прави това, което направи Роналдо. Но според мен той си дава ясна сметка, че пътят му в клуба свърши. 

Неуважителното отношение на Тен Хаг към португалеца беше прозиращо грозно и продължава да боде очите на всички. Нидерландският специалист постоянно повтаряше колко много държи на Роналдо, как ще разчита на него, колко важен е и т.н, но реалността беше друга. Кристиано получаваше възможност за игра от дъжд на вятър и това неуважение личеше от километри.

Не споря дали Тен Хаг е прав да не го пуска или не. Той си взема това решение и си носи своята отговорност, но след като очевидно не желае Роналдо в състава си, той трябваше да го каже в прав текст и още през лятото пътищата на двете страни да се разделят. Защо обаче не го направи?

Сянката на Сър Алекс Фъргюсън

Единствената причина, поради която според мен Роналдо остана на "Олд Трафорд" е великият шотландец. Фърги не спира да се върти около отбора, да наблюдава мачовете и да дава ценни съвети на всички. И не, не мисля, че се е месил в решението на Тен Хаг, но ако нидерландецът беше решил да го освободи, това щеше да е индиректна атака срещу Сър Алекс, който реално е бил ключът към завръщането му в клуба. Всички знаем, че чувствата между тях са като между баща и син.

А кой може да си позволи да направи подобно нещо в Юнайтед? Да тръгнеш срещу Фъргюсън е равно на самоубийство и Тен Хаг не посмя да го направи. Това беше голямата грешка. Роналдо не е Фред или Гарначо. Роналдо е институция, Роналдо е легенда, Роналдо е най-великият и нямаш право на подобно отношение към него. Няма какво да доказва на никой вече, постигнал е всичко и единственото, от което има нужда е поне отношението към него да бъде честно, да бъде коректно и директно в очи. Поне това със сигурност е заслужил... поне това.

Снимка 591303

Източник: twitter

Равносметката

Само времето ще покаже как ще се отрази този трус в Манчестър Юнайтед. Но този клуб определено имаше нужда от разклащане, от разместване на пластовете, от подобен "шамар", който да събуди "червените дяволи", да ги извади от летаргията и да ги върне там, където им е мястото.

Тази вечер ще бъде излъчена и втората част от това НЕскандално интервю. Втората част от истината за заспалия гигант Манчестър Юнайтед. 

Втората част от истината на Кристиано Роналдо! Просто неговата истина...