Европейската футболна асоциация (УЕФА) не остана особено удовлетворена от днешното решение на Спортния арбитражен съд в Лозана, който отсъди в полза на Манчестър Сити и отмени двугодишното наказание на "гражданите" за недопускане в европейските турнири заради нарушения на финансовия феърплей.

Де Бройне остава със сигурност в Манчестър Сити

Де Бройне остава със сигурност в Манчестър Сити

Белгиецът не е притеснен, че отборът може и да не играе в Шампионската лига следващите два сезона

От УЕФА излязоха с кратко комюнике и казаха, че повече няма да коментират случая.

"УЕФА взима предвид решението, взето от Спортния арбитражен съд за намаляване на санкцията, наложена на Манчестър Сити от Клубния финансов контролен орган за предполагаеми нарушения на регламентите на УЕФА за лицензиране и финансов феърплей. УЕФА отбелязва, че КАС установи, че няма достатъчно категорични доказателства в подкрепа на всички заключения на Клубния финансов контролен орган в този конкретен случай и че много от предполагаемите нарушения са давностни поради 5-годишния период, предвиден в регламентите на УЕФА.

През последните няколко години финансовият феърплей изигра значителна роля в защитата на клубовете и им помага да станат финансово устойчиви. УЕФА и Европейската клубна асоциация остават ангажирани с неговите принципи. УЕФА няма да прави повече коментари по този въпрос".

Забраната падна - Манчестър Сити ще участва в евротурнирите

Забраната падна - Манчестър Сити ще участва в евротурнирите

"Гражданите" само ще заплатят глоба от 10 млн. евро