Спортният арбитражен съд (КАС) оттегли двугодишната забрана на Манчестър Сити извън европейските клубни турнири, наложена на 14 февруари, 2020, за нарушаване на правилата на Финансовия феърплей. Това стана ясно от решението на КАС, в което се добавя, че "гражданите" трябва да заплатят глоба от 10 млн. евро, вместо от първоначално наложената парична санкция от 30 млн. евро.

Сити отново прехвърли границата от 90 попадения, разгроми Брайтън като гост

Сити отново прехвърли границата от 90 попадения, разгроми Брайтън като гост

Стърлинг с хеттрик

През февруари европейската футболна централа отсъди, че английският клуб е направил сериозни финансови нарушения в периода 2012-2016, поради което извади за две години тима от участие в евротурнирите и го глоби с 30 милиона евро. Ръководството на Сити веднага обжалва решението и заяви, че обвинението е несправедливо. След първоначално изслушване и отлагане на решението за понеделник, 13 юли, "гражданите" получиха отличната вест, че догодина отново ще са в най-престижния европейски клубен турнир.

"КАС разгледа обвиненията в нарушение на Финансовия феърплей и ги счете за неоснователни или погасени по давност. След внимателно преразглеждане, от Спортния арбитражен съд решихме да не налагаме толкова неприемливо наказание само заради факта, че от Манчестър Сити не са сътрудничили на разследването. Въпреки това, от Панела на КАС се взе решение клубът да плати значителна глоба, която бе намалена от 30 на 10 млн. евро", се казва в изявлението на КАС.

Де Бройне остава със сигурност в Манчестър Сити

Де Бройне остава със сигурност в Манчестър Сити

Белгиецът не е притеснен, че отборът може и да не играе в Шампионската лига следващите два сезона