Мениджърът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола призна, че Брентфорд е бил по-добрият отбор на "Етихад" в днешния двубой срещу шампионите и поради тази причина заслужено е победил.

"По-добрият отбор победи. Имахме много проблеми. Не можехме да пресираме високо заради това, че топката бе пращана от вратаря към нападателя. По този начин не успяхме да спечелим нито една топка. Когато Тони отклоняваше тези подавяния, ни създаваше проблеми. Когато задържаше топката в средата и комбинираше с тримата играчи в центъра, също ни създаваше проблеми. В крайна сметка не успявахме да отнемем топката.

В първите 15-16 минути те имаха две чисти възможности. След това имахме добри моменти, в които атакувахме по-бързо, центрирахме и от двата фланга и създадохме малко повече. Стартирахме добре второто полувреме, след което имаше прекъсване за 10 минути. След всяко спиране на игратa имаше дълги топки, които не успявахме да спечелим. Не успявахме да създадем достатъчно положения. Тактически имахме проблем да контролираме мача. Не успяхме да контролираме тези дълги подавания от Рая към Тони", анализира Гурадиола след срещата.

Брентфорд победи Манчестър Сити с 2:1

Брентфорд срази Манчестър Сити в края, за да сътвори сензацията във Висшата лига

Грешна стъпка за "гражданите"