Футболистът на Манчестър Сити - Бернардо Силва смята, че мениджърът на тима Пеп Гуардиола е променил разбирането си за футбола.

"Това е треньорът, с когото съм работил най-дълго в кариерата си. Той е наистина специален треньор в начина си на гледане на футбола и в начина си на непрекъсната промяна на нещата. Той винаги измисля нещо ново. Когато спечелите три титли за един сезон, можете да приемете, че следващия сезон ще играете по същия начин, но не.

Кайл Уокър: В последните месеци Гюндоган се превърна в Зинедин Зидан

"Илкай Гюндоган се превърна в Зинедин Зидан"

"Понякога трябва да започнеш да блестиш и Илкай го направи през втората половина на този сезон"

Той постоянно прави промени, така че другите отбори да не знаят как ще развием нашия стил на игра. Така че никой не свиква с начина, по който играем. И тъй като той прави промени през цялото време, всяка година се учиш. Той промени отношението ми към играта.

В началото му е трудно, но след един-два сезона се оказва, че прави това, което иска. Всеки играч, който е работил с него повече от един сезон, ще разбере това. Понякога идва на тренировка в спокойно състояние. Позволява ни да практикуваме.

Един ден се появи и ни разби: "Уморихте ли се? Не ми пука, трябва да бягате и да работите усилено". Той иска много от нас.

Не само по време на мачове, но и на тренировки. Всеки трябва да е концентриран. Ако усети, че не даваш 100 процента, няма да играеш", каза Силва в интервю за "France Football".

Манчестър Сити - Реал (Мадрид) 4:0 (Развой на срещата по минути)
на живо

Манчестър Сити - Реал (Мадрид) 4:0 (Развой на срещата по минути)

Победителят се изправя срещу Интер