Известният футболист от близкото минало на Манчестър Юнайтед и българския национален отбор Димитър Бербатов коментира отмененото наказание на Манчестър Сити.

"Лесно е да го кажем сега, но може би трябваше да предположим, че Сити няма да бъде наказан. Те притежават страхотни играчи, един от най-добрите треньори в историята, инвестираха много пари и евентуалното им изваждане нямаше да бъде добро за Шампионската лига. В Сити празнуват решението, но знам, че за много други хора във футбола това дава повод за голям дебат. В крайна сметка ние ще имаме възможност да се наслаждаваме на играчите на Манчестър Сити в Шампионската лига през следващия сезон, което е плюс.

Решението ще даде тласък на отбора и в представянето му в турнира още през този сезон. Преди всичко обаче то е голямо облекчение за тях. Мисля, че щяха да имат големи неприятности, ако наказанието бе останало. Поради тази причина ще почувстват облекчение. Ще има обаче и голямо напрежение, защото голямата им цел е да спечелят този трофей.

Това е целта, която е поставена пред Гуардиола, така че нещата могат да станат малко по-стресиращи за него. За Сити това е важно, защото те никога няма да се подредят до великите отбори, ако не спечелят Шампионската лига. Имат страхотни играчи и страхотен мениджър, но това е единственото, което им липсва, за да бъдат поставени до Барселона, Реал Мадрид, Байерн (Мюнхен), Манчестър Юнайтед и Ливърпул.

Дори ако наказанието бе останало и Сити не беше купил нито един нов футболист, тогава пак щеше да си остане един от най-добрите отбори във футбола. Сега обаче те могат да вземат нови играчи.

С финансовите средства, с които разполагат, те ще имат предимство пред конкуренцията, така че ще бъде интересно кои играчи ще вземе Гуардиола. Определено имат нужда от защитници. Това ще бъде основният им приоритет", сподели Димитър Бербатов.

Забраната падна - Манчестър Сити ще участва в евротурнирите

Забраната падна - Манчестър Сити ще участва в евротурнирите

"Гражданите" само ще заплатят глоба от 10 млн. евро