Опитният украински треньор Роман Григорчук който води съперника на Лудогорец в Шампионската лига - Шахтьор Солигорск, говори за предстоящата първа среща в Шампионската лига утре в 20:00 часа.

Дамбраускас: Лудогорец е точно толкова готов, колкото трябва

Дамбраускас: Лудогорец е точно толкова готов, колкото трябва

"Разучихме максимално Шахтьор (Солигроск)"

"Не намирам за нужно или важно да се отдава кой знае какво значение на някакви минали исторически моменти. Сега не ни е до това. Мога да кажа, че към днешна дата имаме конкурентна ситуация - отборът стартира в Шампионската лига. Падна ни се много сериозен съперник, който играе с голямо количество бързи и креативни футболисти. Отбор, който си има свой стил.

Но както и у всеки отбор, този също има своите слаби и силни страни. За да се оправим със ситуация като тази, трябва да се справим със силните им страни и да използваме слабите. Имаме шансове да продължим напред. Не става дума за вълнение преди мачовете. Необходимо е да се концентрираме върху сериозното проучване на противника, както и да намерим път, по който да им се противопоставим и по който да играем.

Искам да отбележа, че и тримата са големи професионалисти. Първенствата, в които са играли преди да дойдат при нас, приключиха през май. След това имаха пауза, но пристигнаха в добро общо състояние. С нас тренират вече две седмици. Разбира се, че не са в най-добрата си форма, но могат да помогнат и ние ще разчитаме на тях. Словашкият полузащитник Юлиус Сьоке обаче все още се възстановява от контузия и няма да може да играе срещу Лудогорец, както утре, така и на реванша. А и като цяло е много трудно да се прогнозира кога ще се върне в игра", обясни още спецът.

Антон Недялков изобщо не подценява Шахтьор (Солигорск)

Антон Недялков изобщо не подценява Шахтьор (Солигорск)

"Миналият сезон не бе много сполучлив за нас"