Старши-треньорът на Лудогорец - Валдас Дамбраускас застана пред медиите и отговаряше на техни въпроси относно предстоящия мач срещу Шахтьор (Солигорск) в първия квалификационен кръг на Шампионската лига.

Куп играчи не бяха картотекирани от Лудогорец за Шампионска лига

Куп играчи не бяха картотекирани от Лудогорец за Шампионска лига

Сред тях е Анисе

Двубоят срещу беларуския тим е утре, от 20:00 часа. Литовецът е на мнение, че "орлите" са максимално подготвени за срещата и се надява на добро представяне:

"Мисля, че Лудогорец е точно толкова готов, колкото трябва. Имахме месец подготовка и се опитахме да надграждаме физически и тактически. След като разбрахме противника, събрахме доста информация за него и се подготвихме добре. Важна е самата мотивация на футболистите, нека не забравяме, че това ще ни е първи официален мач. Смятам, че с всеки следващ мач ще надграждаме все повече и повече, както бе и на лагера ни в Австрия.

Мисля, че почти всички са готови. Алекс Сантана не може да играе заради червения картон в последния мач миналия сезон. Ихинио Марин все още не е на разположение, но всеки ден тренира индивидуално и се наблюдава прогрес. Щастлив съм, че мога да разчитам на всички останали.

Спряган за ЦСКА и Лудогорец остава във Франция

Спряган за ЦСКА и Лудогорец остава във Франция

Люка Перен е пред трансфер в Клермон

Отговорът е много прост. Имаме едни квоти, с които трябва да се съобразяваме, когато избираме групата за мача. Ротариу дойде по-късно и не бе тренирал. Анисе се присъедини късно, защото бе с националния си отбор. Решението за това е треньорско. Избираме най-готовите и тези, които имат най-добри взаимовръзки помежду си на терена. За всеки следващ мач нещата може да се променят.

Не е лесно да кажа няколко думи за Шахтьор. Те са един доста опитен отбор, който има ясно изразен стил. Опитват се да доминират, което се забелязва и в първенството. Успяват да използват минимално време за всяко действие на терена, включително и преминаването от защита в атака. Смея да твърдя, че още миналия сезон съм следял отбора доста отблизо, защото там има доста играчи, с които съм работил. Наистина знаят как да спечелят, и то в последните минути на мача, което говори за класа. 14 победи от 15 мача говорят за класа. Все пак и те имат своите слаби страни, от които ние трябва да се възползваме".

Наредиха Клаудиу Кешеру в Топ 20 на Европа

Наредиха Клаудиу Кешеру в Топ 20 на Европа

Номер 1 без съмнение е головата машина на Байерн (Мюнхен) Роберт Левандовски