Себастиан Вия е отказал оферти от 6 различни отбора, за да премине в Лудогорец. Предложенията са били от различни руски, турски, аржентински, бразилски и колумбийски тимове. Някои от офертите са били по-добри от тези на "орлите", но мечтата на атакуващия футболист е била една - да играе в Шампионската лига и от всички клубове, които са го пожелали, само Лудогорец му дава такава възможност, макар и да трябва да се мине през квалификации.

Себастиан Вия вече е преминал прегледите и се очаква трансферът му в Разград да бъде обявен до часове. В касата на Берое ще влязат около 1,8-2 млн. евро плюс различни бонуси за трофеи, голове, успехи в евротурнирите и асистенции. В своята кариера 28-годишният колумбиец е играл за Депортес Толима (76 мача, 9 гола), Бока Хуниорс (172 мача, 29 гола) и Берое (11 мача, 5 гола). За националния отбор на Колумбия има 4 мача. Футболист с подобна визитка пристигна в България заради огромните си съдебни проблеми, заради които той буквално бе изгонен от Бока Хуниорс и тренираше за здраве в родината си Колумбия.

В онзи момент много отбори са проявявали интерес към Вия, но нито един от тях не се престраши да го вземе, защото от "Бомбонера" заплашваха, че ще си потърсят общо 10 млн. евро от всеки, който го картотекира и използва, пише "Мач телеграф". В Берое обаче се престрашиха, а от Бока Хунирос се отказаха да завеждат дело, което не е сигурно, че ще спечелят. Така сега старозагорци ще осребрят сериозно от привличането на Вия и от последвалия му трансфер в Лудогорец.

Лудогорец ще отпразнува поредната титла с концерт на Борис Солтарийски

Лудогорец ще отпразнува поредната титла с концерт на Борис Солтарийски

Ето как ще протече празничният за "орлите" 22 май