Новото попълнение на Лудогорец Джордан Икоко заяви, че голямото му желание е да стигне до групите на Шампионска лига с екипа на разградчани. 

"Убедих се, че това е един клуб с амбиции и иска да играе в Шампионската лига. Това искам и аз. Дори и да не успеем, мисля, че ще се класираме за Лига Европа. Изгледах някои мачове на тима от Шампионската лига. С другите отбори в България не съм запознат, но бързо ще наваксам. България е много хубава страна, знам, че е много студено през зимата и горещо през лятото. Знам, че Разград е малък град, но със симпатични хора", каза Икоко.

Той е юноша на френския шампион Пари Сен Жермен, като дори има мачове за втория тим на парижани. Играл е още за Кретей, Льо Авър и Ланс. Последно беше част от състава на Гингам, но тимът изпадна от френския елит. 

Има мачове за всички юношески формации на Франция, но в крайна сметка взима решение да дебютира за мъжкия национален отбор на ДР Конго на 5 юли 2017 година. Оттогава досега той е записал седем мача с екипа на африканската държава.

Конгоанецът е третият нов футболист на шампионите тази пролет. Преди него с отбора подписаха сънародникът му Мавис Чибота и националът на Израел Дан Битон.

Ангел Петричев: Искаме да показваме този футбол, който спечели симпатиите на хората

Ангел Петричев: Искаме да показваме този футбол, който спечели симпатиите на хората

"Селекцията е отворен процес"