Лудогорец падна логично от Антверп, а ако някой не е очаквал загубата и не вижда логика в това, значи е твърде сериозен наивник. Самият треньор на българския отбор се изказа точно в тази насока. Павел Върба обясни, че европейските мачове нямат нищо общо с българското първенство, където съперниците не създават толкова положения. Което не е вярно, да им припомним само домакинските мачове с Локо Пловдив и Берое и гостуванията във Враца и на "Армията".

Но дори и да нямат нищо общо, нека припомним на Павел Върба следното: Той бе нает в Лудогорец не да ни напомня това, а да го промени. Ако след всеки мач ще ни обяснява разликата, няма смисъл, зад него стои Станислав Генчев.

Лудогорец и Павел Върба се разделят!

Лудогорец и Павел Върба се разделят!

Станислав Генчев поема временно тима

Спор няма, че Лудогорец има достатъчно опит на международната сцена, за да си направят шефовете извода, че доскоро зелените от Разград биеха такива като Антверп с лекота и тук, и навън. А сега от онзи тим са останали само организацията и заплатите. Да, дисциплина има, това бе единственият български стадион този сезон, на който се спазват мерките както си трябва - зрителите са през метър-два и с маски.

Другото интересно при Лудогорец в четвъртък вечерта бе, че на терена имаше доста български национали. Вероятно предстои за пореден път да се атакува и Тодор Неделев, а на по-късен етап и някой друг бивш от ЦСКА.

Снимка 501981

Източник: LAP.bg

Шефовете изхарчиха доста пара и за български национали, и за чужденци, но тимът на Павел Върба е далеч от това, което искат те да видят. Лудогорец дори не успя да направи домакински натиск в началото, за първите 10 минути Пламен Илиев изтръпна два пъти, а до 20-ата минута му се размина още два пъти да извади топката си от мрежата.

В Разград явно си мислят, че в един момент всичко ще се оправи. И са в ролята на онзи баща, чийто син страшно свири на цигулка, ама не може да почва. Иначе почне ли един път, е като Паганини. Обаче не може да почне и не може. Филмът е "Изпити по никое време", а Павел Върба е точно като герой от тази лента. Сигурно чешкият треньор се надява, че на Лудогорец един път да им тръгне играта и няма кой да ги спре. Обаче все не им тръгва играта. Срещу Антверп неговите хора като че ли не бяха чували за игра с едно докосване. А уж са грамотни футболисти. Школувани футболисти, ненаучен отбор. Що е то?

Снимка 501967

Източник: EPA/БГНЕС

Да, когато имаш грамотни и скъпи играчи, ако един-двама нямат ден, други двама избухват. Така Лудогорец поведе с кинжален удар на испанеца Марин. Друг нов - нидерландецът Ману, пък е майстор на извеждащия пас. Можем и още да продължим списъка с препратката, че Павел Върба явно много бавно ще произведе добър отбор от тези футболисти.

На този етап Лудогорец изобщо не е в състояние да даде отпор на съперници от такъв ранг. Срещу Антверп през цялото време миришеше на загуба, както с Мидтиланд. И в двата случая крайният изход ставаше ясен след четвърт час игра и въпреки доброто темпо и скоростните действия и в двете посоки, изходът бе - Лузъргорец.

Въпросът сега е дали този треньор има доверие от ръководството. Само отчитаме, че друг път след такива мачове Кирил Домусчиев посредством Фейсбук отправяше някакви послания. Дали ще е - гордея се с момчетата, заради такива мачове си струват инвестициите, или пък - нищо не станало, има още срещи до края, но шефът на клуба реагираше по някакъв начин, и то в повечето случаи още същата вечер. Може би поради причината, че с Павел Върба още няма наченки на подреден отбор, самият Домусчиев е объркан. А помним във времето назад колко пъти той е казвал, че е максималист и целта му е Лудогорец да прескочи групова фаза. Или пък кой знае, може би вече шефовете не са такива максималисти.

Лудогорец си хареса Жул Кейта от ЦСКА

Лудогорец си хареса крило на ЦСКА

"Орлите" може да отправят оферта за Жул Кейта

Ясно е едно - Лудогорец е много далеч от най-добрите си времена и е по-вероятно да продължи спускането надолу, отколкото да възстанови старите си позиции.