В Лудогорец се запасиха с маски преди днешното заминаване за Милано. По заръка на клубния лекар са закупени около 150 маски и солидно количество дезинфектанти, което значи, че за всеки един от футболистите и спортно-техническия щаб ще има по около 5 маски, пише "Меридиан мач".

Интер губи 2-3 милиона евро заради мача без публика срещу Лудогорец

Интер губи 2-3 милиона евро заради мача без публика срещу Лудогорец

На "Джузепе Меаца" се очакваха около 40 000 души

По темата с пътуването на Лудогорец говори и генерал Венцислав Мутафчийски, който е началник на Военномедицинска академия и шеф на новосформирания кризисен щаб за работа срещу разпространението на коронавируса.

"Говорих с изпълнителния директор на Лудогорец Ангел Петричев и обсъдихме някои мерки. Първо - те са съкратили максимално престоя си, което е добре. Второ - има абсолютни рестрикции към футболистите да няма напускане на хотела и разкарване из града. Плюс това самият Милано не е чак толкова засегнат. Повече малките градове са засегнати", коментира той пред "Гонг". Лудогорец промени своите планове и отборът няма да има нощувки в Италия, а ще отлети за София директно след мача.

Български епидемиолог ще следи Лудогорец в Милано

Български епидемиолог ще следи Лудогорец в Милано

Предвидени са всички ситуации след завръщането на футболистите

"Тъй като Милано не е толкова засегнат, УЕФА все пак разрешава срещата да се състои, макар и без публика. Дали сме инструкции на Лудогорец с какви маски да се движат и какви дезинфектанти за ръце да използват. Да се надяваме, че няма да има никакви проблеми, тъй като са взети мерки", добави генерал Мутафчийски.

"В Милано опасността не е висока. Властите там взимат добри превантивни действия, защото опасността е близо. Лудогорец ще бъде абсолютно изолиран в града, но все пак ние ще им направим едно тестуване. Това ще се случи веднага, след като кацнат от Милано. В никакъв случай не бива да се изпада в паника. Не трябва да си насаждаме лоши мисли в главата. Кризисният щаб в момента работи. Това е просто продължение на нещата, които се правят в държавата", завърши генерал Мутафчийски.

Петричев: Нека се концентрираме само върху мача с Интер и си свършим работата

Петричев: Нека се концентрираме само върху мача с Интер и си свършим работата

"Искам да благодаря на нашите фенове, които бяха направили сериозна организация"