Един от големите нападатели на националния отбор на Дания през XXI век - Йон Дал Томасон, ще се изправи вече в качеството си на треньор срещу Лудогорец тази вечер.

Това ще е първата му среща с българския футбол от близо 17 години насам. За последно се изправихме срещу него на Евро 2004. Тогава Дания ни победи с 2:0 след негов гол в края на първото полувреме и асистенция в заключителните минути на мача.

Първо откри резултата след пас и комбинация с Томас Гравесен и Мартин Йоргенсен. В края на двубоя пък стана съавтор на попадението на Йеспер Грьонкяер, с което бе оформено крайното 2:0.

Малмьо - Лудогорец 2:0, Берге бележи
на живо

Малмьо - Лудогорец 2:0, Берге бележи

Двубоят започва в 22:00 часа

Отново централният нападател на "червения динамит" посича мечтите ни за участие на световното първенство в Корея и Япония. На 5 септември 2001 датчаните ни победиха на стадион "Българска армия" с 2:0, като Томасон вкара и двата пъти.

Тези две победи са на неутрален терен и като гост, а единственото, което липсва на Томасон, е домакински успех, какъвто ще търси сега срещу Лудогорец като треньор. Докато бе футболист, той веднъж игра в домакинска среща за Дания срещу нас. Това бе през есента на 2000 година и завърши 1:1. Тогава Томасон пропусна да се разпише и бе заменен в 79-ата минута. Димитър Бербатов бе автор на гола за нашите в тази световна квалификация, припомня "Мач Телеграф".

Валдас Дамбраускас: Лудогорец не играе български футбол

Валдас Дамбраускас: Лудогорец не играе български футбол

"Имаме много международни играчи, които придават друг привкус на нашия футбол"