Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас даде пресконфереция преди мача с Малмьо. Специалистът обяви, че разградчани не практуват български футбол.

"Ние сме български отбор, но смея да твърдя, че не играем български футбол. Имаме много международни играчи, които придават друг привкус на нашия футбол. Изобщо не гледаме към миналото. Искаме да напишем нашата нова история. Не гледаме какво се е случило през тези 10-15 години срещу шведските и още повече срещу скандинавските отбори. Имаме някои играчи, които ще отсъстват поради наказание. Предстоят ни едни много интересни мачове".

"Много пъти съм казвал, че няма нужда от кой знае какво сравнение, защото говорим за различни времена. Знам колко е важен този мач за Малмьо, за града като цяло. Тези европейски вечери са изключително важни", допълни наставникът на българския шампион.

Йон Дал Томасон: Няма да ни е лесно срещу Лудогорец

Йон Дал Томасон: Няма да ни е лесно срещу Лудогорец

"Те са добър отбор"

"Знам колко добре организирани могат да бъдат те. Видяхме срещу Рейнджърс как не се предадоха нито за минута. Преди пет години и сега смея да твърдя, че отборът е изключително организиран и подготвен. Не случайно те са тук. Те са топ отбор и ще стане един много добър мач". 

"Нито един отбор не е само един играч. Чолак е наистина много добър футболист, но на терена са 11 футболисти. Кристенсен е много интелигентен футболист. Такъв тип играчите правят разликата. Не гледаме само на индивидуалностите. Трябва да бъдем готови за абсолютно всичко", заяви Дамбраускас.