Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев даде пред колегите  Sportonline.bg оценка на проведената от неговия тим подготовка. Говори за мачовете в предстоящите плейофи, както и за предстоящата битка за титлата с ЦСКА.

„По едно време се говореше,че играта на Лудогорец е станала предсказуема и трябва да се измисли нещо ново. Аз не съм привърженик на това да залагам на изненади в тактическо естество когато Лудогорец има изграден печеливш стил", категоричен е Георги Дерменджиев. " В този смисъл това което търсех в начина на подготовка в Турция и после в Испания го постигнах. Работих върху функционалните показатели. Доволен съм, че играхме контролни срещи със силни отбори, които ни поддържаха тонуса", напомни Дерменджиев.

„Няма как да сме притеснени от факта,че започваме сезона с трудни мачове за Купата с Берое и за първенство с Литекс като гост и с Левски в Разград. Просто програмата е ясна от доста време и сме настроени за тези срещи. Имаме респект към отбора на Берое с който започваме сезона, както и към другите съперници които следват след това в първенството и за Купата. Но ние ще си играем нашата игра и преследваме нашите цели докрай и за първенство и за Купата. Със сигурност няма да подценим Купата за сметка на първенството", красноречиво отговори Дерменджиев.

„Да,тезата затова,че шампион измежду ЦСКА и Лудогорец ще стане този отбор който направи по-малко грешки е вярна. Въпросът е ние да направим възможно минималния брой грешки. Казвам това защото във футбола всичко става. Също така в плейофите където ще играят силните отбори от първата шестица в даден мач всеки може да бие всеки", признава Дерменджиев.