Локомотив (Пловдив) подготвя продажба на водещите си играчи. твърди "Тема Спорт". С парите от трансфери пък ще бъде вързан бюджетът на клуба. Към доста от играчите има интерес от чужбина. А част от тях са и с изтичащи договори. В тази категория попадат бразилецът Джовани, хърватският страж Динко Хоркаш, белгийското крило Бабакар Дион, централният защитник Мартин Паскалев. Тоест, за да не ги изпусне без пари през лятото, когато те стават свободни агенти, клубът ще трябва да ги продаде тази зима. Към първия има сериозен интерес от Китай и Тайланд. В края на ноември "Тема Спорт" писа за интерес на китайския Тиендзин Тайгър към него. Очаква се Локо да прибере над 300 000 долара от сделката. Заплатата на футболиста ще е в пъти по-голяма от тази, която взима на "Лаута". За Хоркаш, който е един от най-стабилните вратари в първенството, вървят доста спекулации. А Дион още през лятото бе на крачка от Грасхопърс, но сделката с швейцарците пропадна.

В последните дни се появи информация, че нападателят Алфа Конте е пред трансфер в Азербайджан. В предишния прозорец Локо продаде там двама играчи - Матеус да Силва, който подписа с Карабах, и Пиер Зебли - преминал в Зира. Сега Конте е желан от Нефтчи Баку. Този клуб дава 150 хиляди евро за правата му. Локомотив обаче ще пробва да вземе по-голяма сума за правата му. Причината е, че Алфа има договор за още 2 сезона с черно-белите. Интересното е, че към него имаше интерес и от Левски. От "Лаута" обаче отказаха набързо сините, слагайки му непосилна цена.

В началото на месец декември изпълнителният директор Павел Колев призна за финансови проблеми в клуба. След това пък оперативното ръководство премина в ръцете на Христо Крушарски. Той вече обяви, че няма да прави спънки на играчите, които желаят трансфер. "Който иска да се връща, да се връща", бе лаконичният му коментар по тази тема.

Доскорошен футболист на Локомотив (Пловдив) ще продължи кариерата си в четвърта дивизия на Бразилия

Доскорошен футболист на Локомотив (Пловдив) ще продължи кариерата си в четвърта дивизия на Бразилия

Става въпрос за Лео Сена