Старши треньорът на Копенхаген Йес Торуп заяви, че най-хубавото нещо преди реванша с Локомотив (Пловдив) е, че този път времето ще е с тима му.

Както е известно, мачът на "Лаута" се игра при 37.3 градуса, докато срещата на "Паркен" ще започне при 20 градуса, а в края й ще е 18 по Целзий.

"Хубавото е, че успяхме да изравним в първия мач с Локомотив Пловдив и избегнахме загубата. Можеше и да спечелим, но времето беше изключително горещо. Играчите често пиеха вода, слагаха кърпи с лед на вратовете си. Сега ще е по-нормално, времето ще е с нас", каза наставникът на датчаните, цитиран от "Тема спорт".

Копенхаген - Локомотив (Пд) 4:2, гол на Салинас
на живо

Копенхаген - Локомотив (Пд) 4:2, гол на Салинас

Първата среща завърши 1:1

"Трябва да внимаваме за атаката на съперника. Той показа, че действа бързо, когато има пространства. Още преди първата среща знаехме, че това е силната им страна, и така се случи. Очаквам сега да са по-затворени и трябва да намерим път към вратата им, без да допускаме слабости в защита. Не мисля, че дербито с Брьондби ще повлияе. Напротив - спечелихме го и това ще ни мотивира. Знаехме, че съперникът не е имал двубой в своето първенство. Нас обаче ни интересува нашето представяне и това как ние ще подходим", добави Торуп.

"Нашата цел е влизане в групите на Лигата на конференциите. Така че нямаме право да подценяваме нито един мач и съперник. Трябва да елиминираме Локомотив Пловдив", каза още треньорът на датчаните.

"Да, има много информации за трансфери на наши играчи в други отбори, но на този етап няма нищо официално", каза още специалистът.

Междувременно стана ясно, че титулярният ляв бек на Копенхаген Виктор Кристиансен няма да играе в реванша с Локомотив Пловдив днес.