Бившият наставник на Лудогорец Димитър Димитров-Херо вярва, че тимът може отново да победи Брага, както го направи с него начело при гостуването си в Португалия през есента на 2017 година (2:0), пак в групите на Лига Европа. Срещата в Разград завърши 1:1.

"Защо Лудогорец да няма шанс да спечели отново? Да, съставите са други, ситуацията е различна, но като всеки българин и аз се надявам, че тимът може пак да победи. Така ще направи постъпки за излизане от групата, която не е лека", каза Херо за "Тема Спорт".

Интересното е, че за визитата в Брага Димитров смени схемата и игра с трима защитници, като сега Станислав Генчев може да направи същото, принуден от кадрови проблеми.

Лудогорец - Брага: 0:1 (Развой на срещата по минути)
на живо

Лудогорец - Брага: 0:1 (Развой на срещата по минути)

Вижте подробности

"Ние излязохме тогава с трима отзад, защото начинът на игра на Брага беше такъв, а не че имахме някакви проблеми. Тренирахме така няколко дни в седмицата преди мача и ни се получи. Рискът беше много голям и един негативен резултат щеше да се обърне срещу мен. Но рискувах и успяхме да спечелим. Във футбола обаче няма нищо задължително, да знаете. Лудогорец до последно трябва да се опитва да печели и да излезе от групата. Брага и тогава, и сега е добър и сериозен отбор. Винаги е след голямото трио в Португалия - Порто, Бенфика и Спортинг (Лисабон)", сподели още Димитров.

На въпрос не е ли време вече да се гласува доверие за по-дълго на Генчев, който за трети път пое тима, Херо каза: "Този въпрос трябва да го насочите към собствениците. Те са тези, които преценяват и решават. Те дават парите. Аз съвети не мога да им давам. А че Генчев заслужава - няма спор. Той е млад човек с амбиции и качества".