Ръководството на Левски спаси Коледа на "Герена" с пари от бившия футболист на тима Найджъл Робърта, съобщава "Мач Телеграф".

Става дума за 400 000 долара, които "сините" имат да получават по сделката за нидерландеца.

През март 2021 година клубът продаде Робърта на американския Ди Си Юнайтед срещу кръглата сума от 1 000 000 долара. Отборът от САЩ плати тогава 600 000 за трансфера, а според договора вторият транш трябва да бъде направен в средата на март 2022 година.

Хубчев си иска парите от Левски до стотинка

Хубчев си иска парите от Левски до стотинка

Никой от клуба пък не му се е обаждал дълго време

Левски обаче се нуждаеше спешно от пари, за да плати част от забавените заплати на футболистите и служителите през декември, за да имат пари по коледните празници. Именно това наложи извънредно решение на "Герена".

От клуба разкрили, че шефовете са заложили бъдещия транш за Робърта в компания за бързи кредити, на която слоганът е "магазин за пари". Въпросната фирма е приела офертата и е превела около 400 000 долара на "Герена". "Около" е, защото от "Мач Телеграф" не са сигурни какъв процент от сумата ще бъде задържан от компанията за бързи кредити като печалба за услугата.

Именно преводът от около 400 000 долара към "Герена" от магазина за пари предизвика спекулации, че въпросната фирма е станала спонсор на Левски. Те бяха категорично, отречени от "синия" лагер в средата на месеца.