Радослав Цонев повече няма да играе за Левски, пише "Мач Телеграф". Треньорът на "сините" Станимир Стоилов е взел окончателно решение за халфа и той дори няма да попада в групата на отбора до края на сезона.

Цонев няма да пътува за Разград за дербито с Лудогорец, въпреки че столичани имат двама наказани футболисти. Мъри е изтрил от списъка си полузащитника, който първо отказа да си намали заплатата, а след това отхвърли и предложение за нов договор.

Нападател с един гол застрашава лиценза на Левски

Нападател с един гол застрашава лиценза на Левски

Иска парите си веднага

Заплатата на Цонев е близо 20 000 лева на месец, което сериозно тегне на бюджета на Левски. Поради тази причина той и брат му Борислав бяха помолени да си намалят заплатите в началото на януари. Те отказаха, след което собственикът Наско Сираков им заяви, че могат да си търсят нови отбори, като за тях няма да бъде искана трансферна сума. Боби премина в Черноморец Одеса, а след началото на войната в Украйна се озова в Славия. Към Ради също е имало интерес, но той е отказал да напусне.

Радослав Цонев е получил предложение за нов едногодишен договор по време на лагера на Левски в Турция, но със занижени финансови параметри, каквито са финансовите възможности на клуба. "Сините" са предложили на халфа 10 000 лева на месец, но той отказал да преподпише. Именно този отказ тотално е раздалечил полузащитника от Левски и той повече няма да играе за тима.