Левски води жестока битка за лиценза на клуба за новия сезон. Към днешна дата той е солидно застрашен заради големите и по-важно многобройните дългове на клуба, пише "Мач Телеграф".

Изпълнителният директор Иво Ивков, шефът на УС Даниел Боримиров и старши треньорът Станимир Стоилов по цял ден са на "Герена", за да се справят със ситуацията, въпреки че в касата няма пари.

До края на месеца "сините" трябва да изчистят най-наболелите проблеми, ако искат да запазят професионалния си статут.

Подводните камъни обаче дебнат отвсякъде. Един от тях е доста солиден, но същевременно странен. Оказа се, че нападател, който е вкарал само 1 гол за Левски, въпреки че има мачове за тима за цели 6 сезона, разклати допълнително лиценза на "сините".

Левски се размина с трансферна цел

Левски се размина с трансферна цел

Шахаб Захеди премина в клуб от Унгария

Става дума за Илия Димитров, който миналата година разтрогна едностранно договора си с клуба, а сега е част от Локомотив София. Той е излязъл от школата на "Герена", а в края на престоя си в Левски заплатата му е била близо 10 000 лева, което е впечатляваща сума за юноша, който не е блестял особено с изявите си за тима. Та Илия Димитров е поискал "сините" да му изплатят веднага и на куп парите, които му дължат. Той е отказал това да стане на разсрочено плащане, което принципно е стандартната практика в такава ситуация.

Нежеланието на нападателя да подпише споразумение с клуба вкарва "сините" в тежка ситуация, защото от "Герена" и без това едва събират пари, за да плащат на големите си кредитори като Петър Хубчев и асистентите му. В дългия списък с хора, с които Левски трябва да се разбере до края на месеца фигурират имената на още няколко футболисти.

Става дума за защитника Живко Атанасов, който сега играе за Черно море, Илия Юруков, който отиде в Арда и Симеон Славчев, преминал в Локомотив София. Ситуацията с последния също е доста сложна, защото в договора му със "сините" фигурирала сумата от 22 000 евро за заплата.

Халфът има да взима доста пари от Левски, но поне е влязъл в положение на клуба и не иска дългът да бъде изплатен до края на месеца.