Треньорът на Левски Станимир Стоилов сподели, че е останал доволен от подготовката на тима в Дубай. Специалистът говори пред медиите броени минути след завръщането на "сините" в София.

"Футболистите се стараха много. Това, което имахме като идея, го свършихме. Сега важното е да се настроим на българска вълна и да се представим по най-добрия начин. Контузията на Петрис ни остави с човек по-малко. Успяхме да наваксаме по-малките пропуски. Нямаме причина да сме недоволни. Напредваме в някои компоненти - най-вече в увереността над контрола на топката, но все още ни трябва увереност и самочувствие пред гола.

Трябва да сме по-безупречни във фаза защита. Имаме още доста къде да работим и надграждаме. Важен е начинът, по който ще стартираме. Малко падна класата на съперниците си, това беше проблемът. И ние имаме да искаме неустойки. Взехме това решение за мача със Спартак (Москва). Имахме отлично време, отлични терени и отлична храна. Естествено и в Турция има добри условия. Имаме достатъчно наши неща и проблеми. Имаме време до първите мачове. По-важно е как ще се представим ние, а не нашите съперници. Сменят се полека-лека приоритетите. Сега изграждаме отбор.

От миналия до този януари виждате сами каква драстична разлика има в интереса към нашите играчи. Всички, които са около и в отбора вършат добра работа. Неслучайно има такъв голям интерес към наши играчи. Щом можем да надграждаме от лятото, трябва да запазваме нашите играчи. Видях голямо старание и желание в играчите да работят добре. Отборите от контролните срещи не могат да бъдат голям атестат докъде е стигнал Левски. Сега ще ни трябва повече воля и характер.

Имаме си бюджет, който засега стриктно спазваме. След напускането на Миланов имаме отворена опция. Ако Левски надгражда, трябва да добавя повече класа. Това е максималното, което можем да направим с този бюджет. Все още трябва да мислим за спасението на клуба. Мисля, че привлякохме възможно най-добрите опции. Характерът и колективът ще бъдат ключови в следващия месец и половина. Факт е, че на този етап успяваме да плащаме заплати на играчи и служители.

Моята позиция не се различава коренно от позицията на клуба. Георги Иванов е легенда и такъв ще си остане, никой не може да го свали от пиедестала, но друг е въпросът - в нашия клуб също има играчи с друг цвят на кожата", каза Стоилов.

Левски се прибира от лагера в Дубай без Ники Михайлов

Левски се прибира от лагера в Дубай без Ники Михайлов

По разписание самолетът се очаква да кацне на летище София около 13:35 часа