Председателят на НКП Степан Хиндлиян говори след срещата на феновете на Левски. Той изрази мнение, че Васил Божков може да продължи да издържа Левски, дори да не притежава лотарията.

"Имаше представители на 25 фенски структури. Има, в голяма степен, единомислие относно позицията. Разбира се, по фен-клубовете трябва да си говорят с членската маса, да я информират, след което да вземат решения дали ще застанат зад обща позиция или ще се чуят други гласове. Демократични сме и имаме принципи. Изводите оставам на медиите и на хората, които имат достатъчно мозък, за да разсъждават. Ще излезем с официална позиция съвсем скоро.

Степан Хиндлиян: Ние за хазартния бизнес ли сме или сме за Левски?

Степан Хиндлиян: Ние за хазартния бизнес ли сме или сме за Левски?

"Феновете на Левски са темпераментни хора и са готови да стигнат до крайности"

Хората трябва да преценят какво ще направят, тъй като може да има различни мнения. Смятам, че в продължение на една седмица седяхме стабилни и монолитни, което беше най-правилната позиция на левскарската общност. Основният извод след срещата при премиера е всъщност, че не е точно така. 

Не знам колко е голям разривът между феновете сега, за да знам дали може да стане по-голям. Основният извод от вчера е, че не е точно обединение думата. От една седмица НКП в мое лице изразяваше своята позиция, че Левски е политически и икономически заложник. Изразявахме тази позиция достатъчно ясно и отчетливо. Ние казахме, че заставаме зад Левски, защото за нас има разлика. Вчера беше изразено същото мнение и изговорено в Министерски съвет след срещата с премиера. Там беше потвърдена тезата, че Левски е заложник, но бе изразено мнение, че трябва да се застане твърдо зад собственика. Левски сега работи нормално и бе потвърдено от Павел Колев. Ние заставаме зад бизнес-проблемите на собственика и влизаме в матрицата на политическите зависимости. Тънката разлика е, че Левски работи нормално, стабилизиран е и има обявен собственик. Той не е парашутист за разлика от останалите. В същото време той има бизнес-проблеми. Ако застанем твърдо зад него, значи какво подкрепяме? Неговият бизнес-интерес, а не Левски, има тънка разлика.

Левски ще го има винаги, имало го е, има го и ще го има винаги. Просто трябва да правим тънката разлика ние кои сме и какво защитаваме. Който я разбира, добре, който не я разбира, за негова сметка е. Много е трудно да не бъдем забърквани, а ние биваме забърквани и против волята си сме принудени да участваме в нещо, което не искаме да бъдем. Нас ни интересува Левски. Всеки може да прави интерпретации. Въпросът е принципен и ние държим такава позиция, няма да се откажем от това, защото сме такива хора. 

Снимка 463205

Източник: БГНЕС

В социалните мрежи е пълно с хора, които призовават за излизане по улиците. Реално, ще видим. Васил Божков каза и на двете срещи, които направи с нас, че ако няма лотария, няма да има финансиране. Той по официални данни е един от най-богатите българи. Ако той е искал да спаси Левски, както твърди и е имал желание да стане работещ проект, то той може да намери начин да го стори това. Да, може да му бъде отнет лиценза. Може да бъде променен закона и да не дава тези пари, които дава сега, но ако имаш желание и го казваш, че искаш да спасиш Левски, ще даваш по-малко. Ще се обърнеш към други хора да ти помогнат, към феновете, защото ще го направят, но не както те искат. Някой иска да ни хвърли в огъна.

Понеже сме достатъчно диалогични подаваме ръка на Васил Божков и му казваме: Дайте да търсим общ вариант, дайте да седнем и да се разберем. Има ли го този общ вариант или го няма? А не по този начин... Или сте зад мен, или Левски умира. Няма да се уморя да повтарям това. Който иска да ходи да се самозапалва пред Министерски съвет, да ходи. Има едни хора, които са много емоционални и са на гребена на вълната. 

Имах друго предвид при общ вариант. Не казвам, че акциите трябва да бъдат в част от феновете, тъй като знам какво ще стане след това. Задължението на акционера не е да дават пари, а те имат акции, за да получават дивиденти, нали? Господин Божков може да каже - аз ще давам 500 хиляди. Ще намеря още двама души, които да помагат. Дайте да видим как да добутаме бюджета до двата милиона месечно и ще има разговор. 

Стана ясно защо Хашек отказа трансфер в Левски

Стана ясно защо Хашек отказа трансфер в Левски

"Сините" са водили преговори за привличането на 24-годишния футболист

Не мога да бъда в главата на Васил Божков. Той е доказал, че има сериозен интелектуален потенциал и има сериозно качество, което му дава преимущество. Прави преценка на бъдещи ситуации. Имам предвид, че той 6-8-10 месеца не се заявяваше пред феновете, но в един момент, когато усети, че има напрежение, ни потърси. Аз казах, че имаме готовност да подадем ръка за разговори, което означава, че можем да направим трета среща. Но да седнем и да говорим като равнопоставени страни, а не да заявяваме позиция - Или сте с мен, или няма да имате какво да подкрепяте. 

Ние се опитваме да правим нещо, но в общи линии нещата се извъртат по такъв начин, че накрая сме виновни. Това, което се случва сега, е една огромна игра на нерви. Както има възможност още утре да има нов собственик от типа "Бащица", така има възможност фирмите на Божков да продължат да работят. Не ме карайте да вадя кръглата топка и да гадая с Левски да стане това, което стане с ЦСКА.

Основният проблем е, че феновете не сме обединени и има разногласия - това е. Винаги досега, когато е имало тежки моменти за отбора, левскарската общност е заставала твърдо с позиция, но това не означава, че тази позиция трябва да бъде заемане на категорична страна в един конфликт, в който ние против волята си сме забъркани. 

Да ви кажа честно - най-податливите фенове на емоции в много голяма степен са в нашата структура. Оставям да го тълкувате, както искате. Кой съм аз да държа картите на Левски? Направете заключения.

Адриан Петров от фракция "Ултрас Левски": Клубът е политически заложник

Адриан Петров от фракция "Ултрас Левски": Клубът е политически заложник

"Лично бих подкрепил протести на стадиона, бих изслушал и предложения за нещо друго"

Аз отговорих за протестите достатъчно пъти. Има едно прекрасно събитие в НДК на момчетата от Зона Б-18, което е благотворително, на което им свалям шапка. Тези момчета правят страхотни неща. Моята лична молба е да им обръщате малко повече внимание. Левскарите правят такива хубави неща, а тези момчета не са лайкаджии", заяви Хиндлиян.