Собственикът на Левски Спас Русев разкри, че повече от две години е убеждавал Васил Божков да влезе в ръководството на "сините" и много би се радвал, ако именно той е новият голям акционер в клуба.

"Разговарям с вас в качеството си на дългогодишен привърженик на Левски и председател на Надзорния съвет. С акциите нека да имаме малко търпение до шести март и тогава ще се разбере. Искам да ви уверя, че се подхожда най-отговорно да се намери оптималното решение, което би дало възможност на клуба да се развива в очакваната от феновете посока. Интересът е много голям. Клубът е подложен на невиждан натиск от страна на медиите.

Спас Русев проговори за ексклузивните събития в Левски

Спас Русев проговори за ексклузивните събития в Левски

"Дълговете ще бъдат намалени наполовина до Общото събрание", заяви босът на "сините"

Г-н Божков може да назначи Павел Колев в някоя от неговите структури. Това може да е станало, не знам. Но в Левски, г-н Павел Колев беше назначен от мен, поне такъв е уставът на клуба. Изпълнителният директор се утвърждава от Надзорния съвет. Аз разписах решението на Надзорния съвет за избор на нов Управителен съвет, а след това и с второто решение за изпълнителен директор. Нека да не даваме интерпретация, хората имат различен изказ. Аз не казвам, че той не се е срещал с г-н Божков, но казвам каква е фактологията. Той е изпълнителен директор на Левски в този момент.

Много би ми се искало Васил Божков да е следващият голям акционер. И в интерес на истината, смятам, че и той може да го потвърди. От ден първи, откакто съм в Левски, аз съм го канил и съм го убеждавал той да влезе в клуба. Аз се познавам добре с него и това е един процес, който продължи близо 2,5 години. За да бъде той убеден от самия себе си. Едно решение е съвкупност от много елементи и факти. Надявам се, че той е узрял и ще помогне. Ние сме разговаряли за това какво трябва да се направи, така че клубът да бъде не само финансово стабилен, но и да има надграждане.

Георги Дерменджиев намекна, че може да си тръгне от Левски

Георги Дерменджиев намекна, че може да си тръгне от Левски

"Ситуацията се отразява психологически на момчетата", заяви треньорът

На шести март ще се говори за новия Надзорен съвет, който ще бъде гласуван от новите акционери. Нямам представа откъде и по какъв начин излезе идеята за Христо Йовов. Няма логика.

Преди повече от две години, на едно драматично Общо събрание в НДК, аз заявих, че се оттеглям и оставям акциите в клуба. До ден днешен те са там. Не съм чул някой да дойде и да иска да ги придобие. Дали ще има нов собственик, или не, ще стане ясно на шести март. Ангажиментите ми в последно време не ми дават възможност да отделям необходимото за клуба време. Затова, ако има удачен вариант, клубът да бъде поет от човек с визия, стратегия и желание да го развива, да, бих си тръгнал.

Идеята и намеренията на предишните собственици беше доста добра. "Виваком" да придобие част от акциите на клуба, защото щеше да стане брак между много сериозна компания със сериозни приходи, която да се кооперира с един бранд, който да се използва в тяхната маркетингова стратегия. Това щеше да даде финансова стабилност на клуба. За съжаление, тази идея не бе одобрена от акционери от "Виваком", затова аз останах в клуба като физическо лице.

Емил Велев: Някой от Левски да каже истината, не вярвам да стане като с ЦСКА

Емил Велев: Някой от Левски да каже истината, не вярвам да стане като с ЦСКА

"Много жалко, ако дълговете на клуба са 30 млн."

Кой да ме помоли да остана? Това беше едно бизнес решение между "Виваком" и Левски. Кой да ме помоли? Никой досега не си е позволявал и не ми е звънял, не ме е притеснявал и не ми е казал каквото и да е, свързано с клуба.

Неизбежно бе да влагам лични средства в клуба. Задълженията се отчитат за даден период от време, в определен период може да са били 30 милиона лева. Ако всички клубове си публикуват отчетите и задълженията, мога да ви кажа, че Левски няма да е на първо място, като най-задлъжнял клуб. Към момента на датата на прехвърлянето на собствеността, задълженията ще бъдат по-малко от половината, на това, което се тиражира - между 15-16 милиона, в този кръг.

Аз не мълча, както виждате си говорим и аз се опитвам да ви дам разбираем отговор. Вярвам в това, че не трябва да се мълчи, трябва да се казва истината. Знам, че за престоя ми в Левски не съм бил перфектният председател на Надзорния съвет, но се старая да дам всичко от себе си. Много трудно се излиза с позитивен имидж. Не искам да ме запомнят с лошо. Не се разделяме, защото се надявам да имаме много други срещи.", разкри Русев в интервю за предаването "Събуди се" по "Нова телевизия".

Запитан дали вече може да се счита за бивш основен акционер в Левски, босът бе лаконичен: "Може да се каже".

Павел Колев говори с Васил Божков за Левски

Павел Колев говори с Васил Божков за Левски

Ще предложи ли бизнесменът оздравяване на дружеството?