Треньорът на Добруджа Емил Велев коментира ситуацията в Левски. Кокала е последният наставник, извел "сините" до титлата у нас. 

"Не съм надълбоко в нещата. Трябва някой от ръководните фактори в Левски да излезе и да каже каква е ситуацията. Защото, както аз, така и многото привърженици на Левски искат да знаят цялата истина. Не може да се крият нещата. 

Информациите за 30 млн. дългове ми звучат абсурдно. Но, ако е самата истина, много жалко. Не знам кой спонсор ще се навие да погасява такива суми. Нямам идея.

Не вярвам Левски да последва съдбата на ЦСКА. Все пак Левски е велик отбор, така че те би трябвало да се случи това нещо. Факторите, които определят тези неща да се вземат в ръце и да направят всичко възможно отборът да е по-стабилен. 

Много се спекулира за Васил Божков. Не знам доколко е истина. Може би е привлечен само като спонсор. Но така или иначе това нещо ще се разбере. Има събрание на 6-и март и там вече може би нещата ще се изяснят напълно.

Даже и повече - 11 години след като бяха освободени Сираков и Мъри Стоилов. От тогава тръгнаха нещата може би на зле. Да, Батков имаше желание донякъде, но по една или друга причина беше накаран да напусне Левски. Не се знае точно кой го е накарал, но се видя след неговото напускане какво се случи.

Явно, че нещата не зависят само от тях. Говоря за Павел Колев. Той има желание да изгради сериозна структура в Левски. На Дерменджиев мисля, че ще му бъде доста трудно.

"Прокоба на Емил Велев" са пълни измислици, особено на Тити Папазов. Той каза, че прокобата е израелска. Това са глупости. Прокоба никой не може така случайно да хвърли. Плюс това аз от Левски съм видял само добро. 

Надеждата е сега да се случат нещата, за да не затъне Левски още повече. Не знам дали цифрата за дълговете е истинска. След като имаше такива футболисти с по 45 хиляди евро заплата, 30 хиляди евро, 20 хиляди евро и около тях апартаменти, коли, премии. Те се натрупват. Всичко си има край. 

Мисля, че направихме доста промени в Добруджа. Може би изцяло го подменихме. В момента още търсим футболисти на някои постове. Има надежда, могат да се оправят нещата. Имаме 7 домакинства, от които трябва да вземем максимума, за да имаме шанс за спасение", заяви Велев пред "Нова телевизия".

Емил Велев в атака: Стоянович да си хваща пътя и кой откъде е!

Емил Велев в атака: Стоянович да си хваща пътя и кой откъде е!

"Аз съм вариант за Левски, но не се сещат за мен десета година", заяви Кокала