УЕФА размени домакинствата на Левски и Ружомберок в сблъсъка помежду им от първия квалификационен кръг на Лига Европа, а това определено е добра новина за "сините". В турнирни битки винаги е по-добре първо да гостуваш, а след това да си домакин, както е случаят със столичани. 

В исторически план Левски никога не е отстранявал свой съперник, ако се е издънил у дома в първия мач, пише "Меридиан мач". След като историята не помни подобен случай, е трудно да повярваме, че точно сега е възможно това да се случи. След служебното обръщане на домакинствата от УЕФА обаче, сега левскарите ще имат по-голям шанс да се реваншират, дори и да загубят първата среща навън.

Снимка 430145

Източник: Официален сайт на Левски

Друго нещо, което показва статистиката е, че шансовете на Левски да отстрани Ружомберок са 2 към 1. В 21 случая досега отборът е трябвало да започне в Европа с гостуване в първия мач. В 14 случая успява да продължи напред, а в 7 отпада.

За Левски е по-добре да гостува в първия мач, когато играе със словашки отбор. Единственият тим от страна, който "сините" са елиминирали е Артмедия. Тогава те бяха гости в първата среща. 

В останалите три сблъсъка с отбори от Словакия Левски все отпада - от Слован (Братислава), Жилина и Спартак (Търнава). 

Холандски нападател обърка сериозно плановете за селекция на Левски

Холандски нападател обърка сериозно плановете за селекция на Левски

Играчът отказал в последния момент да дойде на "Герена"