Нападателят на Левски Гара Дембеле бе осъден на 8 месеца затвор условно, при 3 години изпитателен срок. Тъмнокожият футболист получи забрана да управлява МПС в следващите 9 месеца. Решението на съда ще бъде изпратено и във Франция, a голаджията на "сините" ще трябва да плати и разноските по делото, които са малко повече от 400 лева.

Както е известно в края на миналата година Гара Дембеле бе заловен да шофира в нетрезво състояние, при това с фалшиви документи.

На влизане в Съда днес Дембеле разкри, че има международна книжка, издадена в Мали, която обаче бил забравил във Франция.

Стана ясно също, че няма да има никакви проблеми нападателя да напуска страната.

Адвокатът на футболиста Константин Симеонов сподели, че не е много доволен от решението на съда, но е съгласен с него, защото клубът Левски и клиентът Дембеле са искали по-бързо приключване на делото.

"Можем да обжалваме в 15-дневен срок. Не знам дали това ще се случи, трябва да се посъветвам с клиента и г-н Тодор Батков. Споразумението, което бяхме сключили е почти същото, с много малка разлика", коментира юристът.

На нападателя е приложена и мярка за неотклонение - подписка. Това означава, че Гара трябва да се явява при повикване или при следващо провинение. Това е най-леката мярка за неотклонение.

Футболистът ще се присъедини към съотборниците си от Левски, които в петък заминават за Агия Напа.

В Кипър "сините" ще проведат поредния етап от подготовката си. Към момента Левски има планувани 5 контролни мача, преди да се върне в България на 20-ти февруари.