Румен Чандъров потвърди, че е водил разговори с отговорните фактори в Левски за заемането на ръководен пост на "Герена". Собственикът на Септември даде интервю за "Дарик". Чандъров не отрече, че има вариант да стане част от "синия" клуб.

"Левски си е Левски. В тежък момент са, мисля, че са на прав път. Нещата ще се получат, имат правилен човек като директор, вероятно и новите собственици ще бъдат достатъчно здрав гръб. И най-вероятно един път завинаги ще трябва да се сложи ред в организацията и във всичко.

Снимка 403058

Източник: levski.bg

Сега и да ви кажа, че не е имало разговори, ще ви излъжа. Но в крайна сметка, нещата са по такъв начин, че аз мога да помогна, но нищо не правя на всяка цена. Винаги е открит въпросът. Левски е предизвикателство, но мисля, че като основни спонсори, като собственици това са много по-сериозни фирми. Аз бих могъл да вкарам ред и организация, нещата да вървят като бизнес, но аз имам един проект, който като концепция е да развива млади футболисти, да се опитаме да си облекчим бюджета с продажба на млади футболисти. А при Левски, там е само шампионска титла.

Симбиоза между школата на Септември и Левски? Да, по принцип би могло да се получи нещо много добро, но не стои на дневен ред да бъда собственик. В момента си има изпълнителен директор, който според мен е най-правилният избор. Мисля, че нямат нужда от такъв като мен. Проблемът при мен е, че имам един проект, който не мога да изоставя. Да, ако се направи симбиоза може да се мисли, но на този етап не може да се мисли. Колкото до българите, това ще е поне процес за две години, за да могат да направят отбор с преобладаващи българи. Ако поискат от моите момчета, с удоволствие ще им го закарам. Тук не става дума за пари, а за сцена, за изява, за развитие, никого няма да спра. За бизнес винаги трябва да говорим, иначе няма как да се издържаме.

Румен Чандъров вече няма нищо общо със Септември!

Румен Чандъров вече няма нищо общо със Септември!

Ще поеме ли бизнесмена към "Герена"?

Нашите амбиции в Септември са да запазим място в Първа лига, това е целият ни стремеж на този етап. Следващият етап е да играем с основно наши футболисти. Ако това го направя, значи съм постигнал това, което съм поставил като цел. Работи се здраво, накрая ще видим какъв ще е резултатът. За съжаление, малшанс, Преслав Йорданов ще почива поне два-три месеца, ще търсим заместник след контузията му. Търсим постоянно, но за съжаление няма много, опитваме се да намерим нещо качествено. Ще търсим и централен нападател, може би и крило. Ако питате треньорите, селекцията трябва да е приключила, но ще търсим до последно. Може би от следващата година ще видите нови имена от академията, настъпват момчета, чакат си реда, интегрираме момчетата, да са готови. Матео Стаматов от Еспаньол сме привлекли, идва след контузия и ще трябва да му помогнем да се вдигне", каза Чандъров.

Румен Чандъров става президент на Левски, Васил Божков ще спонсорира "сините"?

Чандъров става президент на Левски, Божков ще спонсорира "сините"?

Бъдещето на Спас Русев може и да се размине с това на клуба