Победи, загуби, бой, контузии, нови имена, продадени играчи - това представляваше подготовката на Левски в Дубай, описана с няколко думи. Като изключим нелепите сблъсъци между "сините" и отбора на Джохор, такава предсезонна история наблюдаваме всяка година.

26-кратните шампиони потеглят към по-слънчевия свят с целта да се върнат по-добри, по-опасни и по-подготвени за целта си, която по традиция титла в efbet Лига, защото "Това е Левски и няма как да се поставят по-ниски цели", често казват ръководните фактори в клуба. Да, обаче нещо никак не им се получават нещата през последните 14 години.

Снимка 603445

Източник: levski.bg

Въпреки това, има някаква романтика в тези лагери. Отборите изчезват от полезрението ни и ние все пак тайничко се надяваме, че футболистите ще се завърнат напомпани и гладни за успехи. В този момент една контрола може да приземи рязко това окриляване. Това се случи и в Дубай. Левски се разправи с Ал Насър (Дубай) с 2:1 и феновете останаха с впечатлението "Ето, ей сега ги подпукахме".

Пламен Андреев: Надявам се Левски да го очаква една хубава пролет

Пламен Андреев: Надявам се Левски да го очаква една хубава пролет

"Колективът е добър"

Да, ама не. Пет дни по-късно "сините" допуснаха нелеп обрат от 2:0 до 2:3 срещу Ал Кувейт. В първия мач срещу Рига (3:2) също имаше потенциал да се случи нещо подобно. Във втората среща между двата отбора положението беше сравнително добро, няма какво толкова да се каже.

Снимка 603293

Източник: Официален сайт на Левски

Контролата срещу Джохор Дарул Та"азим, която бе прекратена в 54-ата минута при резултат 0:1 е "черешката на тортата" в престоя на Левски в Дубай. Бой, нерви, бутаници, провокации и един прокраднал се гол измежду цялата тази история. Ще се помни дълго време, включително и изказването на станалият хит в социалните мрежи собственик на Джохор заради името си - Тунку Исмаил Идрис Абдул Маджид Абу Бакар Искандар ибни Султан Ибрахим.

Собственикът на Джохор: Левски не успя да приеме, че малък отбор от Азия води срещу клуб от Европа

Собственикът на Джохор: Левски не успя да приеме, че малък отбор от Азия води срещу клуб от Европа

Номер 30 се изплю в лицето на Леандро и го ритна, но нямаше картон, коментира Тунку Исмаил Идрис Абдул Маджид Абу Бакар Искандар ибни Султан Ибрахим

В опит да стигнат до сполучлив финал, "сините" импровизираха и набързо организираха една последна контрола, в която напердашиха Гълф Юнайтед (4:0). Идеален завършек на лагера.

Умишлено гледам повръхностно резултатите от лагера, защото така най-може да се опише картинката, а тя е "Иди ми, дойди ми". Моята скромна прогноза е, че представянето на 26-кратните шампиони в първенството също ще бъде такова. Левски ще редува силни със слаби мачове. Уви, феновете на "сините" май вече са им свикнали. След посредствено представяне в първите мачове от пролетния дял на efbet Лига, футболистите на Станимир Стоилов ще нанижат няколко поредни победи. И точно, когато дойде момента , в който привържениците ще си кажат "Ей сега ги почнахме", тимът ще се сгромоляса. Било то заради контузии на ключови играчи, момента форма, вятър... Причини да искаш.

Ивелин Попов: Началото е положено, време е за битки!

Ивелин Попов: Началото е положено, време е за битки!

"Лагерът завърши подобаващо"

Естествено, че има огромни шансове и да греша, но с оглед на последните години, това чака феновете и сега. Умишлено не споменавам Купата на България, защото имам чувството, че никой не може да си обясни как се стигна до триумфа на Левски в турнира.