Ръководството на Левски представи пред медиите новия старши-треньор на клуба Петър Хубчев. Специалистът беше в компанията на екипа, с който ще работи на стадион "Георги Аспарухов", а той включва: Георги Донков (помощник-треньор), Левон Апкарян (помощник-треньор) и Армен Амбарцумян (треньор на вратарите).

Хубчев не пожела да коментира темата за напускането на националния отбор, прехвърляйки топката на сегашното ръководство на БФС.

Снимка 426235

Източник: LAP.bg

Специалистът обеща, че т.нар "нов Левски" ще се гради около 5-6 класни чуждестранни футболист, към които да се интегрират и юношите на клуба. На "Герена" той и помощниците му ще се водят от отборния принцип, а не от дадени индивидуалности. Според Хубчев обвиненията, че проповядва дефанзивен футбол са неоснователни, а това най-лесно ще бъде доказано с резултатите на вековниците.

Ето какво сподели той на днешната си пресконференция:

Валери Божинов празнува в социалните мрежи гола си срещу Етър

Божигол към Живко Миланов: Голям си, Жик Так, калпазанин!

Нападателят все още е под емоция от попадението срещу Етър

"Бих си позволил да кажа няколко думи по една друга тема. Няма как да няма много въпроси към мен. През последните два месеца се изписаха много верни и неверни неща...Искам да кажа, че официалното изказване на футболния съюз е било, че съм бил раздвоен и съм го споделил на президента. Не съм бил раздвоен, а съм бил напълно убеден, че по начина, който се случваха нещата, аз и моят екип нямаше да бъдем полезни на националния отбор. Обявил съм го на хората, които трябва. Не съм го обявил на Великден, а много по-рано. Нека не коментираме тази тема повече, защото нищо добро няма да излезе. От цялото си сърце желая успех на Балъков, и колкото заради него, два пъти повече заради момчетата, с които работих почти две години.

Сигурно сте чували и от други треньори, които са сядали на този стол - знаем къде сме дошли, знаем и какво да очакваме. Не е нужно всеки ден някой да ме пита нещо. Знам какво трябва да направим. Ръководството е запознато с нашите виждания, разбирането ни за работа, приели са ги и оттук нататък искам с цялата си отговорност да ви кажа, че няма да нарушим тези принципи. Няма да се кланяме на този или онзи. Убедили сме ръководството какви методи ще използваме. Най-важното е обаче да убедим футболистите. Това ще бъде добре както за нас, така и за тях.

Левски не успя да привлече Мергим Войвода

Национал на Косово забрави за Левски, след като получи оферта от белгийски гранд

Стандарт (Лиеж) обърка трансферните планове на "сините"

Не искам да говоря за националния отбор. Не искам да отварям тази рана. Бил съм пределно откровен и открит. Попитайте хората от ръководството. Те казват, че са хора, които говорят истината, нека я кажат.

Снимка 426239

Източник: LAP.bg

Ако коментираме какво се говори по медиите, ще ни трябват два дни. Левски и ЦСКА са грандове благодарение на голямата фенска маса и футболът, който изповядват. Трябва да играем офанзивен и нападателен футбол. Имаме принципи във футбола, които трябва да спазваме. Гошо Тодоров ви подсказа в едно от изказванията си, но не сте го слушали. Резултатите ще покажат дали играта ми е дефанзивна. За мен няма разделение между нападение и защита. Кой твърди, че играя дефанзивно? Знам лично откъде идва това нещо, знам го много добре! Трябва ли да коментираме вмененията!? Важно е какви футболисти ще съберем. Системата е ОК, но всеки щаб практикува определен вид футбол според играчите, с които разполага. Трудно ще намерите треньор, който не е готов и пеша да дойде в Левски, ЦСКА или Лудогорец за треньор. Излишно е да говорим за моята история с Левски.

Имах напълно открит разговор с ръководството на Левски. Даже им казах да не взимат бързо решението, защото ние им предложихме конкретни неща. Щом сме тук, значи се съгласиха хората. И ние сме нормални хора и имаме принципи. В тая професия се водя от важен за мен принцип. Да приемем, че феновете са критични. Трябва да се вслушваме в тях. Трябва да убедим тези, които не ни харесват, да ни заобичат. Но ще има и хора, които каквото и да направим, ще ни мразят. Трябва просто да живеем с тези критики, които в България са малко по-вулгарни.

Левски показа писмото от УЕФА, което дава право на тима да играе в Лига Европа

Левски показа писмото от УЕФА, което дава право на тима да играе в Лига Европа

"Сините" получиха лиценз за европейските турнири

Селекцията е отворен процес. На мен ми беше казано, че визията на клуба е 5-6 много класни чужденци. Или футболисти с по-голям опит, по-различно мислене като професионалисти. Поведение в личния живот, храна отношение...Ако намерим такива хора, нашата задача е да вкараме колкото се може повече юноши. Адски съм благодарен на Георги Тодоров, който използва точно такива момчета. Те показаха, че имат място в този отбор. Стратегията е такава. Дай, Боже да намерим истинските момчета. По-малко хахо-хихи на тренировка и в личния живот, да не говорим за официалните мачове.

Снимка 426236

Източник: LAP.bg

В трансферния период, колкото по-голяма е тайната, толкова по-добре е за самата селекция. Не че нямаме визия или не искаме да се правим на интересни. Не се концентрирайте върху отделни футболисти на Левски. Ние трябва да изградим силен отбор. Тим, от който да не зависи играта от един човек. Ще търсим отборния принцип".

Бекали пред ТОПСПОРТ: С този отбор Левски няма шанс за титлата, ЦСКА е много силен

Бекали пред ТОПСПОРТ: С този отбор Левски няма шанс за титлата, ЦСКА е много силен

Известният румънски мениджър говори за Хубчев, Фабрини, Гриша Ганчев и Станислав Костов