От известно време румънският мениджър Джовани Бекали е консултант в Левски. Той помага за селекцията на "сините". Целта е столичани отново да се върнат на върха в българската футболна пирамида. 

ТОПСПОРТ се свърза с Бекали, който говори за ситуацията на "Герена", евентуалните нови попълнения, защо Диего Фабрини подписа с ЦСКА, а не с Левски, както и какво е нужно, за да може 26-кратните шампиони да се конкурират с "червените" и Лудогорец. 

Левски успя да извоюва мястото си в Лига Европа. Доколко е готов този отбор за европейската сцена? 

- Левски задължително трябва да вземе поне три-четири класни играчи. А няма много време, за да го направи. Доколкото знам, клубът се освободи от доста футболисти и ще трябват нови. Но е важно да са такива, които ще вдигнат класата на отбора. 

Тимът задължително трябва да премине първия квалификационен кръг, а защо не и да изиграе шест мача в Европа. В първия кръг на книга са по-лесни съперниците, но това вече не е така. Особено, ако се падне някой корав балкански отбор. 

Снимка 425889

Източник: LAP.bg

Какво е мнението Ви за новия треньор Петър Хубчев? 

- Хубчев го познавам от 18 години. Изключителен професионалист. Говорихме с него. За да се справи в Левски обаче ще му трябва и малко късмет. Представете си ситуация, при която отборът цял мач надиграва своя съперник, пропуска изгодни положения и в продължението ти вкарат гол, с който губиш мача. Това не те прави лош треньор, а просто ти липсва късмет. Така че, за да успее в Левски, Хубчев ще има нужда и от късмет. 

Говори много за него и фактът, че остави националния отбор на България, за да поеме Левски. Националният отбор е най-високото стъпало за всеки треньор. Хубчев идва на "Герена" с глад за успехи. Резултатите ще покажат дали е бил правилен избор.

Халфът Диего Фабрини бе спряган за Левски, но избра ЦСКА? Защо? 

- За мен Диего Фабрини е най-добрият чужденец, който играеше в Румъния. Можеше да дойде в Левски за 15 хил. евро на месец. Агентът му също искаше 3-4 хил. евро комисионна. Мисля, че в ЦСКА заплатата му ще е 250 хил. евро на година. Явно Гриша Ганчев се е съгласил да плати и на агента му. Помощниците на Петър Хубчев дойдоха в Букурещ, за да го гледат. Явно това, което са му казали за него, не се е харесало на Хубчев и той не пожела да го има в състава си в Левски. Времето ще покаже дали е бил прав и дали Фабрини ще успее в ЦСКА. 

Петър Хубчев спрял трансфер на Диего Фабрини в Левски

Петър Хубчев спрял трансфер на Диего Фабрини в Левски

Италианецът трудно щял да повиши класата на "синия" тим

Друго име, което се спряга за Левски е това на нападателя Денис Алибек от Астра... 

- Денис Алибек е най-добрият местен играч в Румъния. Той ще струва нещо на Левски, ако клубът го иска. Със сигурност Алибек няма да иска такава заплата, каквото получава Давиде Мариани. Хубчев ме попита за Денис Алибек. Казал съм му мнението си. Бих съдействал за трансфера му. Важно е обаче дали Петър Хубчев иска този играч. 

Знам, че гледат играчи и в Хърватия. Богдан Патрашку също пътува. Ще има и още играчи. 

Левски има ли интерес към Стелиано Филип и Алекс Йоница? 

- Левски има много силен футболист на позицията на Филип - Иван Горанов. Двамата не могат да играят заедно. Алекс Йоница също е много добър футболист. В последно време не играе много за ЧФР Клуж. Той може да действа като типична десетка, а и по двете крила. ЧФР Клуж плати 1 млн. евро на Астра за него. В Астра играеше на много високо ниво. Тук сега взима 20 хил. евро на месец. Ако треньорът на Левски го иска, защо не? Той е млад, качествен футболист. 

В Левски всички правомощия около селекцията са дадени на треньора. Той избира футболистите си. Васил Божков и Павел Колев са оставили Хубчев да преценява кой ще бъде привлечен и кой освободен. 

Снимка 424530

Източник: LAP.bg

Гледахте на живо мача с ЦСКА. На кои постове е наложително Левски да се подсили, за да се бори за титлата през следващия сезон. 

- Ако Левски не направи 2-3-4 трансфера на класни футболисти отново ще бъде трети. По-назад в класиране няма как да падне, но и по-напред няма да се изкачи. ЦСКА има много силен отбор. Гриша Ганчев е от 30 години във футбола. Познавам го още, докато беше в Литекс. Ганчев знае много за футбола. Той прави отбор, който да преследва титлата. Убеден съм, че ЦСКА ще създаде много проблеми на Лудогорец през следващия сезон. 

Ще може ли и Левски да създаде проблеми на Лудогорец? 

- С този отбор няма шанс! Левски задължително трябва да привлече класен нападател, девятка. Футболист, който ще вкара по минимум 20 гола на сезон. Сега имат Станислав Костов. Вкара 24 гола. На мача с ЦСКА бях довел хора от Италия и Франция, за да го гледат. Останаха разочаровани от видяното. Левски има нужда от класен и постоянен нападател. Ако Станислав Костов беше румънец или хърватин, щеше да струва 5-6 млн. На мен лично не ми харесва. 

УЕФА: Левски плати дълговете и ще играе в Европа!

УЕФА: Левски плати дълговете и ще играе в Европа!

Добра новина за "сините"

Може ли Левски да изкара пари от Станислав Костов, предвид, че прави най-силния сезон в кариерата си. Голмайстор на българското първенство... 

- Толкова, колкото искат за него - не!