Битките каляват характерите. В това предстои да се убедят двама големи таланти в състава на Левски - Пламен Андреев и Асен Митков.

Двамата 17-годишни играчи станаха част от драматичния сблъсък за Суперкупата срещу Лудогорец.

Вратарят се представи на добро ниво и се отличи с няколко спасявания в редовното време, а при изпълненията на дузпите отрази една и малко не му достигна да спаси други две.

Снимка 586116

Източник: levski.bg

Асен Митков пък имаше тежката отговорност да бие решаващата дузпа и... пропусна. Халфът, който е смятан за един от най-големите таланти от школата на "сините", не веднъж е показвал в юношески мачове, че умее да изпълнява успешно 11-метрови наказателни удари като имаше 100 %-ова успеваемост, но снощи нямаше този късмет. Митков влезе като резерва в края на мача и се включи много силно, отличавайки се с две ключови подавания. Полузащитникът беше замесен и при изравнителното попадение на "сините", което прати двубоя в изпълнения на дузпи. 

Асен Митков - нешлифованият диамант в състава на Станимир Стоилов

Асен Митков - нешлифованият диамант в състава на Станимир Стоилов

Офанизвният полузащитник е един от най-големите таланти на "Герена"

Митков, макар и само на 17 години, притежава висок футболен интелект, силен характер и работоспособност на терена. Специалисти твърдят, че пред полузащитника има огромно бъдеще и фактът, че Станимир Стоилов му гласува такова доверие, да бие решаваща дузпа, е повече от показателен. Талантът, макар да не получава много игрови минути, от около година е неизменна част от "сините". За крехката си футболна възраст, той вече натрупа и огромен опит. Снощният драматичен развой на събитията, със сигурност ще го кали още повече, което ще му е така ценно в бъдеще.

Асен Митков и Пламен Андреев влязоха в историята на Левски

Асен Митков и Пламен Андреев влязоха в историята на Левски

Халфът е най-младият футболист, играл за "сините" през последните няколко сезона

Феновете на Левски за пореден път демонстрираха колко много обичат отбора си и ценят юношите си. Те аплодираха бурно Асен Митков, Пламен Андреев и Марин Петков, който също пропусна дузпа. А пред тях има голямо бъдеще.

Снимка 586119

Източник: startphoto.bg

Андреев не веднъж е доказвал, че заслужава да бъде първи избор на вратата и ситуацията около Николай Михайлов е шансът той да грабне тази възможност. Едва на 17 години стражът вече е капитан на столичния гранд и първи вдигна Купата на България -- привилегия, която имат много малко негови връстници във футбола. Не случайно Пламен Андреев бе отличен и сред най-обещаващи млади футболисти в света в класация на Футболната обсерватория СИЕС. Там вратарят зае 22 място.

Пламен Андреев пред ТОПСПОРТ: Левски за мен е религия, изпитвам страхопочитание към синята фланелка

Пламен Андреев пред ТОПСПОРТ: Левски за мен е религия, изпитвам страхопочитание към синята фланелка

Талантът даде първото интервю в кариерата си

А сега предстои много работа пред двамата, както и пред целия отбор на Левски, който показа, че се движи в правилната посока.

От своя страна привържениците не спират да дават урок по подкрепа и са плътно зад отбора, лукс, който нямат всички футболни грандове в България.

И както след отпадането от Хамрун, така и след загубената Суперкупа, издигнатият на "Герена" транспарант, гласящ: "Падаш, ставаш и продължаваш, Левски никога не предаваш", е повече от мотивиращ. За Асен, за Пламен и за всички футболисти на Левски....