Николай Михайлов коментира ситуацията в Левски пред колегите от "Спортал" в интервю, в което засегна доста теми. Предлагаме Ви част от казаното от вратаря на "сините".

"Чувствам се добре. По-тежкото от подготовката премина. Опитваме се да освежим отбора и да седим тактически по-добре на терена. Готвим се за оставащите два мача до края. Наистина, резултатите в контролите не бяха добри за нас. По-притеснителното е, че играта на отбора в различните фази куцаше на моменти. Хората виждат, доста промени се случиха, откакто подписах с Левски. Надявам се час по-скоро всичко да влезе в релси, за да може футболисти, треньори и ръководство да се концентрираме върху това и да върнем Левски там, където му е мястото. За всички е тежко, когато се сменят треньори, ръководство, помощници. Всичко се променя. Настройка, тренировки. Всеки има различни виждания. Дошли сме тук не да се оплакваме, а да се адаптираме според ситуацията и да помогнем с това, с което можем на Левски. Това са различни звена, които започват винаги най-отгоре откъм главата. Надявам се в близките дни всичко да бъде стиковано. В лицето на Павел Колев, когото познавам от доста години, ще бъдат правени правилните действия, за да бъде върнат Левски там, където му е мястото. Видяхте и в края на първия полусезон колко точки се изгубиха срещу отбори, което, според мен, е, меко казано, несериозно. За първи път от доста години сме толкова далеч от борбата за първото място", заяви Михайлов.

В Левски впечатлени от Николай Михайлов

В Левски впечатлени от Николай Михайлов

Вратарят е свалил над 10 кг

"Амбицията е да се представим по възможно най-добрия начин и да спечелим колкото се може повече точки. Докато има теоретичен шанс да се борим за челните места, трябва да го правим. Трябва да гледаме реално на нещата. Ще се продават футболисти. Вече се продаде един в лицето на Обертан. Ще се вземат нови футболисти. Имаме позиции, на които имаме нужда от футболисти. Тук треньорското ръководство трябва да прецени на кои имаме нужда и на кои не. Да стиковане един отбор, тъй като пролетният дял чука на вратата, а ние за момента не сме готови. Нямам толкова голямо наблюдение върху чужденците и върху Обертан. Беше професионалист. Много добър футболист за нашето първенство. Ръководството е преценило да го продаде, а ние продължаваме напред. Можем да се разделим и с други играчи. Важното е да се стиковаме, защото за мен най-притеснителна е първо играта, а след това и обстановката в самия тим. Още не виждам отбор. Абсолютно наложително е да се вземат български футболисти. Имаше случай в една от контролите, когато аз бях единственият българин в състава, което е странно. Бил съм в чужбина, като съм играл в различни първенства, но никога отборът не е бил съставен само от 11 или 10 чужденци. А в този случай аз пазих на вратата и бях единствен. Знаете, Левски е нещо различно. Мога да го кажа като юноша. Отборът на народа. Когато губим, дори в контроли, съм нервен, мен ме боли. Нервен съм после два дни. Приемам го лично. Юношите на клуба знаят какво е Левски. Аз съм бил в чужбина. Чужденците отиват, подписват договори. Трябва да изпълнят дълга си, но те са там, за да си вършат работата и да си вземат заплата. При нас българите е по-различно. Нас наистина ни боли и трябва да помогнем. Дойдох с голяма мотивация и позитивизъм да помогна с наученето през тези 12 години зад граница, но наистина е много трудно. Не очаквах толкова трудно и толкова бавно да се случват нещата. Хванали сме се на хорото, трябва да го играем докрай. Тепърва предстоят хубави и лоши моменти. Трябва да си казваме нещата директно, за да извлечем максимума от тази ситуация", добави Михайлов.

"Не мога да кажа, че има напрежение между нас. Напрежение има като цяло около клуба и ръководството. Това напрежение трябва да се разреши час по-скоро, за да се работи в нормална обстановка за всички. За какво напрежение да говорим в основния състав, като ние сме само трима българи. За какво напрежение говорим, като сме само аз, Горанов и Костов? Другото са юноши. Чувам се с Живко Миланов и Валери Божинов всеки ден. Със сигурност и двамата ще вдигнат много нивото. Доказани футболисти, няма нужда да коментирам качествата им и какво са постигнали в кариерите си. Левскари. Това ни трябва! Трябва ни дух и сърце. Хората да видят този плам в очите. Понякога няма да се получава в мачовете, но хората трябва да виждат, че наистина го искаме и даваме сърцето си на терена. През последните години това не се вижда в доста голяма част от играчите и затова и тяхна увереност пада и няма подкрепа", отсече вратарят.

Димитър Иванков е убеден, че Ники Михайлов отново може да бъде в оптимална форма

Димитър Иванков е убеден, че Ники Михайлов отново може да бъде в оптимална форма

"С повече работа и хъс може да направи добър сезон"