Капитанът на Левски - Николай Михайлов е на мнение, че реваншът с Лудогорец ще е от съществено значение за развитието на сезона за "сините". Вратарят обяви, че еуфорията в състава на Станимир Стоилов е голяма, а също така уточни, че няма проблем да поднови договора си със столичния гранд, който изтича в края на кампанията. Ето какво каза той пред колегите от dsport.

"Моята най-голяма идея е да играя добре, както и защитниците пред мен. Благодаря на моите съотборници, защото защитата започва от офанзивните футболисти, минава през халфовете, защитниците и стига до мен. За мен най-важното е Левски да побеждава и да трупа точки. По-лесно и приятно е когато се запази суха мрежа, дори да отбележиш един гол - взимаш трите точки. В повечето случаи се получаваше. В последното дерби не се получи. Радостното е, че стабилизирахме играта в дефанзивен план.

Тодор Батков обещал да даде 300 хиляди лева на Левски?

Тодор Батков обещал да даде 300 хиляди лева на Левски?

Странни времена настанаха на "Герена"

Радвам се, че стигнах до такова постижение - 13 сухи мрежи в един сезон, защото цялата ми фамилия е прекарала живота си на "Герена" и въобще в Левски. Този рекорд беше също така на покойния ми дядо, така че за мен беше специален момент. И дядо ми, и баща ми имат по 12 сухи мрежи, съдба както се казва, успях в дербито да подобря тяхното постижение. Естествено, че изключително много се радвам.

Никой не го е вярвал това в началото. Ситуацията беше много тежка. В онази ситуация без значение кой беше треньор, защото Живко дойде когато никой не искаше да дойде. Той най-малко има вина за състоянието на Левски в онзи период. Проблемите бяха много други и от различно естество. Нещата се подобряваха бавно седмица след седмица.

Естествено, преломният момент беше завръщането на Станимир Стоилов, обединението на нашите фенове, подобряването на играта, зимната селекцията. Добрият подготвителен период, който имахме. Аз казах, че напролет отборът ще е още по-добре. Ако някой ни беше казал, че ще сме на крачка от финал и в топ 6 близо до трето и четвърто място, никой нямаше да повярва. Хора идваха в различни седмици без подготовка, трябваше да мине много време, докато се окомплектова този състав. Важното е че отборът, треньорите, ръководството и цялата синя общност се събра. Успяхме да го докараме до тук и сме в едно много добра позиция. За мен лично в петък ще е разковничето на сезона от гледна точка на това, че с един мач отиваш на финал. Еуфорията ще е голяма.

Най-вероятно финалът ще е срещу ЦСКА, такъв не е имало от 2005-а година. Вчера се чух с Димитър Иванков, който игра в този мач. Ще бъде уникален финал и празник за феновете. Надявам се в петък нашите момчета заедно с феновете да направим максималното, за да продължим.

Аз съм минал по много по-труден път. Знам какво изпитва Пламен Андреев, защото съм го минал. Помагам му ежедневно, не само на него, а и на Йоан, на всички млади играчи, които са в съблекалнята. Треньорът на вратарите му обръща сериозно внимание. Пламен има потенциал знае върху какво трябва да работи. Той е възпитано и интелигентно момче, вслушва се, което е много важно, защото иначе няма как да има нормално комуникация.

Мишо Вълчев: Левски ще е идея по-предпазлив на реванша с Лудогорец

Мишо Вълчев: Левски ще е идея по-предпазлив на реванша с Лудогорец

"Отборът заслужаваше да победи ЦСКА"

Аз в Твенте съм бил по същия начин - пазих всички мачове за Купата. Това е огромен шанс за него, но и голяма отговорност. Първите мачове, които играхме не бяха с отбори, които да отговарят на името Левски, докато вече Лудогорец отговаря на това нещо. Опита атмосферата в Разград. Надявам се това да се повтори и тук. Това е голям опит за него. Това си е сериозен мач на средноевропейско ниво. Пожелавам му голям успех. Знае, че съм зад него. Всеки ден от седмицата работим много здраво, подготвяме се заедно. Надявам се в петък да има късмет. Естествено, ние всички "сини" сърца се надяваме Левски да отиде на финал.

Аз съм свикнал на очакванията. Всеки ги приема по различен начин. За мен лично мач, който е под напрежение, ми доставя удоволствие. Винаги съм бил такъв от малък. Никога не съм се крил от отговорности. Да, някои го приемат и искат да играят под напрежение, други да кажем може да се притесняват. Имаме сравнително млад отбор, нямаме толкова избор от резервната скамейка. Ръководството най-вероятно ще вземе мерки. Както казах, че Левски ще е по-добър напролет, сега казвам, че Левски ще е още по-добър след лятото, след сплотяването на този отбор и още една подготовка. Дойдоха бразилци и от различни националности. Така че е нормално да има хора, които приемат напрежението и други, които не могат. Това сме ние по-опитните играчи.

Всяка година се създава някакъв изкуствен казус. Моят договор е най-малкият проблем за мен и Левски. Аз мога и без договор да играя за Левски. Израснал съм пред Наско Сираков и Мъри. Договорът ми е до 30 юни, не е тайна. Ако и двете страни имат желание само стискаме ръцете и продължаваме", разкри вратарят.

Николай вече е №1 във фамилия Михайлови

Николай вече е №1 във фамилия Михайлови

Задмина ги по "сухи мрежи"