Треньорът на Левски - Станимир Стоилов заяви след победата над Рига (2:0) в контролна среща, че е доволен от представянето на своите футболисти. Ето какво каза той пред клубната телевизия на "сините":

"Общо взето съм доволен от представянето на отбора. Най-вече се радвам от първото полувреме, когато условията за игра бяха много по-добри. Тимът този път показа нужните желание, амбиция, динамика и комбинативност. Проблемите, които видях отново са в завършващата фаза, завършващото подаване.

Ако бяхме по-уверени и по-точни в тези два елемента може би резултатът щеше да набъбне много още през първото полувреме. Това обаче са неща, които на този етап можем да ги решаваме единствено с работа и тренировки.

През второто полувреме се наруши най-вече красотата на играта заради дъжда, който ни изненада в интерес на истината. Имаше отново битка, отново стана добър мач. Благодаря на Рига, че уважиха допълнителния мач. Сериозен отбор с добри футболисти. Левски има нужда да играе срещу такива съперници. Не мога да давам оценки още.

Да кажем, че подготовката е перфектна или лоша, ще е несериозно, ще видим по време на шампионата. Остава да добавим малко майсторство. Всеки трябва да защитава позицията си на терена. Феновете уважават всички футболисти. Те ще получат нужната подкрепа. Всеки ще има своите трудни моменти. Дай Боже, Рикардиньо да бележи и в първенството.

Старата травма на Жереми Петрис не е излекувана. Не можаха и във Франция да го открият. Сега установихме проблема. Надяваме се да се завърне в игра до две-три седмици. Келиан ван дер Каап също има травма. Имаме проблеми основно в линията на защитата. Ще се справим с малкия брой играчи. В нашия си икономичен стил ще имаме конкуренция", каза Стоилов.

Левски - Рига 2:0 в контрола

Левски отново подчини Рига, Рикардиньо с нови два гола за "сините" под проливния дъжд в Дубай

Левски постигна трета победа по време на зимния си лагер