Старши-треньорът на Левски - Станимир Стоилов говори с представители на медиите преди утрешното важно гостуване на Черно море във Варна. Битката на "Тича" е от ключово значение в борбата за третото място в крайното класиране на efbet Лига.

Мъри призова футболистите си за максимална концентрация и изрази надежди, че задаващият се финал с ЦСКА за Купата на България няма да действа разсейващо на "сините" звезди. Ето какво каза Стоилов:

Бронзови медали или златна купа? А защо не и двете?

Бронзови медали или златна купа? А защо не и двете?

Левскарите се подготвят за силен финален спринт

"Черно море са най-стабилно играещия отбор в нашето първенство. Имат собствен стил. Играят равномерно като гост и домакин. По-важно е как ще играем ние - настройка, мотивация и какво ниво трябва да държим. Държа моя отбор да играе добре и да се развива и да играем качествено. Смятам, че тогава стана хубава футболна битка, да малко по-остро, отколкото трябва, но още тогава казах, че това е ангажимент на съдиите. Поведението на нашия отбор няма да е по-различно от това, което беше тук. Ще играем динамично, но ще се съобразяваме с футболните правилници. Съдиите имат ангажимент да не преминават футболните норми. Беше изненадващо, че имаше толкова картони, но се решения на съдиите.

Имаме достатъчно футболисти. С оглед на това, че знаехме за висящите играчи, които нямаше да вземат участие във Варна, защото рискът щеше да е голям да пропусне финала. Имаме футболисти за различни постройки и схеми. Ще решаваме до деня на мача как ще играем. Това обаче не е важно, а е важно как ще играеш и как ще се представиш на терена. Едва ли може да се изненадаме нещо двата отбора", допълни специалистът.

Искам да сме максимално концентрирани и да изиграем мача, както мачовете през втория полусезон. С наближаване на финала може да има лека разконцентрация, но се борим и на двата фронта и играчите нямат право да нямат максимална концентрация и настройка. Не искам да търсим извинение в това, че наближава финала. Моите футболисти имат ангажимент към привържениците си. Варна е град, където има огромно фенско присъствие и футболистите са задължени да играят на максимума.

Асен Митков започна да тренира и с първия отбор. Водим подготвителен период с него, за да видим докъде ще стигне възстановяването му. Ясно е, че няма да може да го ползваме, но го подготвяме за Европейското първенство през май. При нас няма да може да вземе участие. Дано да е здрав и да се възстанови и да помогне на юношеския национален отбор. Това е играч, на който разчитахме да получава игрови минути и да се бори за място при мъжете, пропуска два месеца. Това е съдбата на футболиста", каза Мъри.

Купата на България – някога беше турнирът на Левски...

Купата на България – някога беше турнирът на Левски...

Ще бъде ли отново?