Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов разкри, че "сините" ще бъдат само с 13 футболисти при гостуването си в Сандански на Вихрен в двубоя от 1/16-финалите за Купата на България.

"Всеки възможен трофей е приоритет за клуба. Левски е клуб, който трябва да печели трофеи. Имахме дълъг период без трофей, което беше недопустимо. След като миналата година сме спечелили купата, е нормално и тази година да направим опит и да спечелим Купата и да вървим напред. В първенството има изоставане на лидерите, но имаме възможност и през първенството да се борим за Европа. След като си носител на Купата е нормално да имаме амбициите и за Купата", коментира Стоилов.

Мъри: Нямаме планове за селекция, всичко е стопирано

Мъри: Нямаме планове за селекция, всичко е стопирано

"Коментираме постоянно лагера. В леда в България може ли да тренираме?"

"Виждам амбиция в играчите от първия мач, който не спечелихме, виждам опит за промяна, но не ни достигаше достатъчно амбиция, достатъчно желание, а естествено спортното щастие ни бягаше. Като амбиция и желание футболистите го имат, но е въпрос да го материализираме на терена. Не е нормално Левски в дълъг период от време да не може да победи, когото и да било в България. Левски като игрово поведение изглежда прилично на този етап. Най-важното е да намерим достатъчно амбиция и характер, за да спечелим мачове", добави той.

"За ротации няма възможност, защото ще пътуваме 13 футболисти. Имаме шест национали, които ще отсъстват. Имаме контузии, които няма да ги рискуваме. Бройката ще бъде, даже няма да може да запълним резервите, които няма да могат да влязат. Да взимаме играчи, които не са готови е несериозно. Тези играчи, които са тук - около 13 човека ще трябва да изнесат мача утре. Те са напълно достатъчни", продължи наставникът на Левски.

"Ники ще пази, аз това го казах още предната седмица. За Купата ще бъде така.

"Все още има проблеми с Жереми Петрис. Имаме 5-6 национали. Сами може да си направите сметката колко футболисти остават", каза още Стоилов.