Левски публикува официално съобщение в социалните мрежи, относно трансферите на офанзивните футболисти Роналдо и Джавад Ел Джемили в клуба.

Любопитното е, че привличането на Роналдо бе привлечен като подарък за бившия наставник Мъри Стоилов, съобщиха тогава от компанията за спортни залози.

Курдов: Уелтън не е решаващ футболист за Левски

Курдов: Уелтън не е решаващ футболист за Левски

Правилно е на вратата да има ротация, казва бившият ас на "сините"

Ето какво написаха от "Герена":

По повод появилата се информация в някои медии за условията за придобиване на футболистите Роналдо Сезар Соареш дос Сантос и Джавад Ел Джемили, ръководството на "ПФК Левски" би искало да разясни фактите около трансферите.

На 16 юни 2022 г. "Левски" подписа договор с бразилското крило Роналдо, като нужното финансиране за покриване на разходите за трансфера бяха осигурени под формата на заем с минимална лихва от консултантското дружество "Р.С Консулт", с което клубът има договор.

Роналдо беше привлечен от бразилския Баия за 180 000 евро. През април тази година "Левски" придоби Джавад Ел Джемили.

Сумата за трансфера от 120 000 евро бе осигурена под формата на дарение от Фондация "Спорт в България". И за двата трансфера не са водени разговори или сключвани договори за правата на футболистите със спонсора на "ПФК Левски" - дружеството "Телематик Интерактив България АД".

Боримиров: Без финансиране от държавата, няма как

Боримиров: Без финансиране от държавата, няма как

Ето какво добави