Новият треньор на Левски Николай Костов беше официално представен на "Герена". На събитието той беше придружен от изпълнителния директор Даниел Боримиров, а мажоритарният собственик на акциите Наско Сираков отсъстваше. За Костов това е втори период начело на вековниците. Той наследява на поста временния наставник Елин Топузаков, който замени на пожар напусналият по своя инициатива Станимир Стоилов.

Левски взима мерки, за да предотврати операция "събличане"

Левски взима мерки, за да предотврати операция "събличане"

"Сините" шефове не очакват на "Герена" да има ексцесии, но все пак ще се застраховат с допълнителна охрана

"Ще бъда максимално кратък, тъй като има много време да разговаряме и философстваме на тема "футбол".

Знам много добре в какъв момент попадам в Левски. Като отговорен човек имам предстартово вълнение. Но мога да заявя, че поемам цялата отговорност, тъй като съм имал достатъчно време да помисля в какъв момент съм попаднал и каква е моята отговорност.

Поемам отговорността, която е отборът да побеждава. Очаквам отборът да бъде подкрепен от феновете, тъй като тове е много важно за мен. Да бъда подкрепен от ръководството и да взаимодействаме добре с играчите - да имаме идеална работна среда.

Основната причина да се съглася да дойда в Левски е, че ще се борим на два фронта. Да оцелеем като клуб и да побеждаваме на терена. Много добра селекция е направена и отборът има потенциал да се справя с много по-сериозни задачи", заяви Костов в началото на пресконференцията си.

"Разговорите са продължили толкова, колкото трябва. Не искам да сравнявам това, което е било, с това което е сега. Нека си дадем време и всички тези въпроси ги обсъждаме след време. Най-важното засега е да се запозная с играчите - това е цел номер 1. Наистина се вълнувам от първия ден. Не искам да отклонявам вниманието си към други въпроси, които ще обсъждаме с ръководството.

Схемата на игра зависи от самите трансформации. Вече даже не говорим за схеми в съвременния футбол, тъй като има няколко етапа, в които се развива един отбор. Схемата трябва да бъде такава, че отборът да побеждава. Няма да бъде точно такава схема, каквато е била досега.

Философията се променя малко. Отборът трябва да промени малко поведението си, когато владее топката. Трябва да доминираме на полето и трябва да оказваме голямо напрежение върху нашите противници. Това ще бъде моя цел номер 1. Няма как да играем един и същ футбол и да променяме нещата.

Жребият за евротурнирите е много добър, доволен съм от него. Но нека първо си вършим работата. Нека си обърнем внимание на нашата подготовка. Всяка възможност, която имаме, ще я използваме. Бил съм тук и не искам сега да развиваме философии. Нека да мине малко време. Имал съм грешки в предния си период, не можах да се справя с работата тогава. Не искам да сравнявам. Ще запазя проблемите за себе си.

За мен е важно да бъда приет от играчите. Ние с футболистите трябва да извървим не така прост път и да се справяме с трудностите, трябва да побеждаваме. Вие говорите за собственици и публика, а ние трябва да ги караме публиката винаги да ни подкрепя. Това е най-важното за нас", заяви още Костов.