Днес се навършват три години от кончината на емблемата на Левски Александър Костов. От клуба почетоха своята легенда със следните думи:

"Човекът, който знаеше какво значи да обичаш, уважаваш и носиш в сърцето си "синята" идея.

И днес мъката по загубата му продължава да е все така силна. Бате Сашо знаеше как да те накара да се усмихнеш. Необикновени бяха историите му за най-романтичните времена на "Левски" и говереше с трепет за Гунди. За онова вълшебно време и затова колко голяма дума е да си левскар. Той не спираше да повтаря, че левскарският дух никога няма да умре.

Ще помним винаги усмивката, която не слизаше от лицето му, въпреки тежко преживените загуби на приятели и трудностите, през които премина. Ще помним уроците и онези мигове, в които се връщаше назад в спомените си, за да ни споделя как често мечтае за миговете, в които е бил заобиколен от своите приятели.

Зад гърба си Сашо Костов остави незабравими спомени. Записа участие на световните първенства в Чили и Англия. Има 331 мача и 85 гола за "сините". Три пъти бе шампион на България и петкратен носител на Купата.

Сашо Костов бе от тези играчи, които не можеха да останат незабелязани. Днес пък остава със златни букви в историята на клуба като един от основните стълбове, които крепяха левскарските ценности. Отиде си на малко повече от четири по 20, както обичаше да казва той. Отиде си, за да продължи да ни преподава какво е да си левскар!

Почивай в мир, бате Сашо! Ние никога няма да те забравим!", написаха "сините" на официалния си сайт.