Левски премина с достойнство през първия си сериозен тест след неочакваната раздяла със Станимир Стоилов. Макар и обагряни с най-апокалиптичните краски, "сините" футболисти съумяха да се справят с жестокото напрежение. Няма да е пресилено, ако кажем, че дори пропуснаха да победят временния лидер в първенството.

На Светли понеделник се видя, че каквито и вътрешни противоречия да има в клуба, Левски винаги ще възкръсва, имайки толкова многобройни и верни фенове. И тук някъде симпатизиращите или на Сираков, или на Стоилов, трябва да проумеят, че единственото важно е "синият" отбор и неговият непрестанен стремеж за просперитет. Демократично е да протестираш срещу това, което не ти харесва, егоистично обаче е да го превръщаш в основен мотив, чрез който да парадираш за принадлежност към левскарската идея!

Ивков: Мъри ми каза след мача с ПАОК - "Искаш ли да си подадем оставките?"

Ивков: Мъри ми каза след мача с ПАОК - "Искаш ли да си подадем оставките?"

Не били желани на "Герена"

А какво да кажем за Левски под ръководството на Топузаков? Мач №28 от скамейката за клубната легенда демонстрира, че Топчо постепенно крачи напред в треньорския занаят. Няма го вече онзи несигурен Елин, който по принуда се опитва да спре от пропадане вече тотално сломен футболен тим. Този пъти ситуацията е далеч по-различна и сякаш това е възможността за неговия голям пробив в занаята.

Самоопределящ се като ученик на Стоилов, новият наставник на Левски заварва един своеобразен автомобил със запален двигател и пълен резервоар. Оттук насетне той просто трябва да се качи, да го подкара и просто избягва опасните дупки по пътя. Разбира се, големият проблем ще дойде, когато горивото приключи. За момента изглежда, че ще стигне поне до края на сезона. Оттам насетне вече ще настъпи и истинската треньорска работа за Топузаков. И той трябва да е подготвен, че отзивите за него винаги ще са "малко по-така". Ако постига успехи, то те ще се приписват на готовия отбор, оставен от Стоилов, ако губи - то критиките ще са само за него.

Снощи Левски игра на сигурно. Впечатление направи отличната игра в защита. ЦСКА успя да отправи само два удара, което е атестат за добрата работа на Пламен Андреев и карето пред него. Големите притеснения идваха от липсата на Хосе Кордоба. Този път обаче Келиан ван дер Каап го замени напълно, без да прави обичайните си фрапантни грешки. Левскарите бяха достатъчно агресивни и по двата фланга, където Петрис - Роналдо и Цунами - Уелтън общо взето създаваха и всичко по-интересно в офанзивен план. Трябва да отчетем, че динамиката почти липсваше. Топчо просто беше подготвил своите момчета да не загубят мача, а накрая дори можеха да го спечелят...

Левски стана първият отбор в елита, изпуснал три дузпи

Левски стана първият отбор в елита, изпуснал три дузпи

Вижте статистиката

И тук стигаме до казуса с Ивелин Попов. Дузпи всеки пропуска. Това е ясно. Проблемът при Попето е другаде. От завръщането си в Левски бившият капитан на България иска да бъде лидерът, от когото този отбор се нуждае. За жалост е такъв повече на думи, отколкото на дела. Поне засега. Ивелин твърди, че е мъжкар, а за мен това понятие в страната ни е изключително преекспонирано. Обичаме да се тупаме в гърдите, но има ОГРОМНА разлика между парадирането и изпълнението. А вече на няколко пъти Попов се проваля именно в този сюблимен миг. Дали дузпата трябваше да бие Рикардиньо, дали Асен Чандъров, Пламен Андреев дори...Това си знае само Топузаков. Безумно е обаче наказателните удари да провалят пореден мач през сезона. Представете си, само ако бяха вкарани всички пропуски - Левски можеше да спечели Суперкупата на България, да играе плейоф в Лигата на конференциите и да има поне още няколко точки в актива си за efbet Лига.

Оттук насетне предстои сериозната работа за Топузаков. По-скоро тя ще бъде в убеждаването на играчите. Със сигурност много от тях подценяват капацитета на Топчо. С добро или лошо, специалистът ще трябва да си спечели необходимото уважение. Най-добрият вариант за това ще е продължаване на победната серия и спечелване на място в евротурнирите през следващата кампания. Хубавото е, че никой не очаква чудеса, а това понякога е много важна основа за позитивни изяви.

Войната на Сектор "Б" срещу Наско Сираков

Войната на Сектор "Б" срещу Наско Сираков

Ето какви плакати издигнаха

И така Елин подкара "синята" кола без страх. Ще бъде ли обаче возията безаварийна, предстои да разберем.