Последният треньор, направил Левски шампион - Емил Велев, коментира деликатната ситуация, в която се вкараха "сините", след като счупиха антирекорда си от мачове без победа в първенството. Ето какво каза той пред колегите от "Мач Телеграф".

Време е за светотатство

Време е за светотатство

Този Мъри не е онзи Мъри

"От една страна Левски не играе лошо и има добри играчи. Но от друга, поне според мен, има липса на концентрация в много от тези срещи, които не спечелиха. Това се дължи и на спортно-техническия процес. В тренировките трябва да са концентрирани играчите, мотивирани и да пренесат това на терена в официалните срещи. Видяхме едно ниво, когато се спечели Купата на България. То продължи да е високо и при отстраняването на ПАОК. Съвсем друго лице имаше Левски тогава. И спадът, който го предвидих, се случи след отпадането от Хамрун. Никой не ми вярваше, но оттогава са проблемите на Левски. Не може да кажем, че в треньорското ръководство са страшни, а играчите нищо не правят, както и обратното. Всичко е свързано. Вина имат всички. Мъри каза, че след като няма успех и той има вина.

Не знам дали този проблем е психологически. Да им викнат две или три психоложки, да им помогнат. Локо Пд така направиха, имаха три психоложки. Едно време в Левски имахме една. От тази ситуация може да се излезе само с победи. Друг изход не виждам. Всеки мач, в който не побеждаваш, ти пада самочувствието. А това не трябва да се случва с футболистите на Левски и изобщо във водещите отбори. Мъри много говори за терените, но и той не си вярва в това, че те са основен проблем. Да, със сигурност е по-добре да играеш на хубав терен, но той е еднакъв за всички. Едно време ритахме в кал и свинщина, а бяхме водещ отбор. Но гледахме с агресия да преодоляваме всичките тези препятствия. На това нещо трябва да се наблегне. Мъри отдавна говори за терените, но те не се променят, а и няма да се променят скоро. И какво правим?! Трябва да имаме още десет мача без да победим ли?! Ако не си агресивен, няма как да стане. Не взимат малки пари за заплати, а за тях трябва да изорат терена. Независимо какъв ще е той. Дали ще е асфалт, дали сгурия, дали ще е хубав. От тези 10 мача, 7-8 се играха на хубави игрища. Дали на "Герена", дали в Разград, дали на "Васил Левски". А за Купата срещу Вихрен в Сандански как играха? Имаше желание, а теренът беше безобразен. Вкараха голове и изпуснаха още 3-4 положения. Трябва да се пребориш! Трябва да мачкаш другия отбор, а не да се оправдаваш. Лошият терен трябва да те амбицира още повече. Защото там концентрацията трябва да е на максимум. Това е България и това е нашата реалност. Това трябва да се обясни на играчите.

Сираков свиква важна пресконференция за бъдещето на Левски

Сираков свиква важна пресконференция за бъдещето на Левски

Тя ще се състои в близките дни

"Надявам се феновете да не се отдръпнат от отбора, заради тези резултати. След идването на Мъри публиката се върна. Голям принос за това нещо има Стоилов и играта, която показваше Левски. Естествено е да има недоволство, когато Левски не побеждава вече десети мач. Това е антирекорд от 1963 година! С цялото ми уважение, ама ти си Левски! Тук няма място за никакво оправдание. Затова трябва да си налягат парцалите, да тренират и да започват да бият! Идва мач на хубав терен. Сега трябва да прегазят Лудогорец! Трябва да ги прегазим. Моето мото е: "Като не мога да ги надиграя, трябва да ги прегазя!". Ти играеш за Левски и трябва да оставиш сърцето си на терена! А Уелтън срещу Пирин не се изпоти! Той преди лъжеше по двама или трима, центрираше и шутираше, а сега не може да финтира конус. Това е в градината на спортно-техническото ръководство. Мъри и Цанко да ги викнат тези играчи и да им кажат, че така не става и трябва да се стегнат. Ако не се случи - да ги пратят при юношите и да тренират без да играят в мачовете. Ако трябва да играят само юношите. Сега може спокойно да се дава шанс на младите, докато тези се осъзнаят. Един чужденец трябва да прави разликата. Ако не си с две нива над българските играчи, за какво си тук?! Да ти се плаща наем за квартирата само....

Трябва да се оправят нещата. Аз съм фен на Левски и искам да побеждава. Сега тия, които на финала за Кулата трябваше още по-изразително да ги бием, ни водят с 19 точки в класирането. Сега ЦСКА побеждава. Някои казват, че било незаслужено и с късмет, но бият. Трябва търпение от страна на феновете. Мисля, че има отражение и от това, че имаше голямо неведение какво ще се случи с акциите на клуба. Мисля, че трябва да се върне отново Тодор Батков. Да донесе някакви пари и да се почне от началото. Положителен герой беше Батков през тези години", завърши Велев.

Бруно Акрапович за бъдещо попълнение на Левски: Момче със сериозен потенциал!

Бруно Акрапович за бъдещо попълнение на Левски: Момче със сериозен потенциал!

"Амбициран е да направи хубава кариера"