Легендата на Левски - Кирил Ивков, говори за вижданията си за отбора от началото на сезона. Ето какво заяви "Тема Спорт".

Г-н Ивков, Левски на Славиша Стоянович победи Ботев Враца при дебюта на новия старши треньор. Какво ви направи впечатление при успеха на стадион "Огоста" в Монтана?

- Нормално бе Левски да победи. Не мога да дам кой знае каква оценка за представянето на отбора при новия наставник. Все още е много рано. През второто полувреме се видя на моменти, че се поизпуснаха нещата. Но сините постигнаха хубава победа.

Предстои ново предизвикателство пред Славиша Стоянович, този път в Русе срещу Дунав. Какво очаквате от този двубой?

- Мачът няма да е никак лек. Всеки отбор в първенството е опасен. Видяхме какво направи Витоша Бистрица. Вече имат две победи, спечелиха срещу Славия, който вървеше много добре в последния месец в първенството и евротурнирите. Няма леки противници и всеки играе срещу Левски на върха на възможностите си. Особено ако сините се отпуснат малко и като се вземат предвид проблемите по състава, които имат. Очаква ни труден мач, и то в Русе.

Славиша Стоянович упрекна Делио Роси за състоянието на футболистите на Левски

Славиша Стоянович упрекна Делио Роси за състоянието на футболистите на Левски

"Играчите са изморени", заяви треньорът

Как ще коментирате проблемите, които сега има Стоянович в защита, след като се разбра, че Давид Яблонски има по-сериозна травма, а в момента отсъства и Иван Горанов?

- Това ме притесни много, след като разбрах, че Яблонски ще отсъства две-три седмици. Постоянно съм го повтарял в интервютата, че на Левски са необходими резервни футболисти в защита. Чехът няма да играе, Горанов също. Започвам да съжалявам Славиша Стоянович, защото сега се чуди какво да направи. Защото няма кого да пусне. Това е сериозен проблем. Много често го казвам, но явно няма кой да чуе. Особено когато се строи къща, се почва от основата, а в един отбор това е защитата. А на някои постове има по пет човека, от които отново има контузени, и в същото време се освобождават футболисти като Васил Панайотов. Тази политика не ми харесва.

При отсъствието на двама основни защитници шанс може да получи някой от юношите на клуба като Деян Иванов и Томислав Папазов...

- Това ще е шанс за тези момчета. Не знам какво става с Деян Иванов и неговата контузия. Дано успеят да го вдигнат за мача с Дунав, защото се изтърваха вече две точки срещу Черно море. Видяхме, че Септември отиде във Варна и ги победи с 5:1, а Левски не успя да надвие моряците на "Герена". В момента сините можеха да са с равен брой точки с ЦСКА на първата позиция. Не трябва такива противници да ти взимат точки, и то особено на стадион "Георги Аспарухов".

Освен проблемите в защита наставникът трябва да решава такива и в нападението, след като Станислав Костов е с оплаквания, а Серджиу Буш не тренира. Как трябва да подходи Стоянович и там?

- Това е наследството на известния Делио Роси. Смачка цял отбор. За една седмица петима играчи се контузиха. Каква подготовка е водена? Или футболистите са претренирани, или не са тренирани. Не знам какво е правил италианецът. Това не е нормално.

Какво е вашето мнение за постоянното отлагане и сменяване на противника за мача "75 години Георги Аспарухов"?

- От това, което знам, единствено остава да се уточни дата за провеждането на събитието. Мач ще има. В никакъв случай там не трябва да се отпуска, а да се държи здраво, защото това е идолът, иконата на Левски.

Кирил Ивков: Стоянович е по-добър от италианската "звезда" Роси, но Левски има нужда и от Наско Сираков

Кирил Ивков: Стоянович е по-добър от италианската "звезда" Роси, но Левски има нужда и от Наско Сираков

"Делио го изкарваше само на майтап"