Станимир Стоилов се закани още в първите дни след завръщането си начело на Левски, че ще вдигне цената на "сините" футболисти. Мъри бързо изпълни заканата си, превръщайки нулата в цели 6 000 000 лева и това е само началото...

Но да започнем от самото начало, когато двама футболисти от Втора лига дойдоха на "Герена". Първо това направи Андриан Краев, който беше привлечен от Хебър, докато старши треньор на тима беше Георги Тодоров. Тогава времената в Левски бяха доста тежки, а Краев беше взет, защото е без пари и не иска голяма заплата. Никой дори не подозираше, че много скоро той ще се превърне в основен футболист на тима. Дори напротив. Андриан дойде на "Герена" като централен нападател. Той не блесна в никакъв случай като таран. Преди завръщането на Мъри, Краев беше в списъка на ненужните и всеки момент можеше да бъде изгонен от клуба. За негово щастие обаче Стоилов се завърна. Той бързо напипа силните и слабите страни на Краев и го прати в халфовата линия, където той може да използва най-пълноценно физическите си качества. Не след дълго Андриан записа мачове в националния отбор, а тази зима около него се разигра истинска трансферна сага. След дълги преговори между Левски и МОЛ Фехервар унгарците предложиха 650 000 евро за халфа плюс още 50 000 във вид на бонуси. "Сините" шефове обаче отхвърлиха офертата.

Десните бекове са голямата "синя" мъка през сезона

Десните бекове са голямата "синя" мъка през сезона

Блажевич още тежи на Левски

Хосе Кордоба пък дойде в Левски от Етър, където дори беше резерва в последните мачове. Стоилов беше напипал класата на защитника и се постара да я развие. Мъри и асистентът му Цанко Цветанов проведоха десетки индивидуални тренировки с панамеца, преди той да изиграе първия си мач за отбора. Само слепец може да не види, че Кордоба претърпя огромно развитие и в тактическо, и в техническо отношение през последните месеци. Всичко това доведе до огромен интерес към него през януари. За първи път от доста години три клуба предлагаха милиони за играч на Левски. Руският Сочи, американският Ню Йорк Сити и датският Брьондби обаче бяха отрязани от "сините", въпреки че последните щяха да превърнат Кордоба в третия най-скъп играч в историята на клуба с офертата си от 2 200 000 евро плюс 10 процента от бъдещ трансфер. Идеята на "сините" е, че през лятото пазарът е доста по-голям и Хосе може да счупи всички рекорди на "Герена". Припомняме, че най-скъпият футболист, продаден от Левски, е Георги Иванов, за когото Рен плати 4 100 000 евро, а на второ място в списъка е Гарра Дембеле, купен от германския Фрайбург за 2 300 000 евро.

Левски отказа да продаде и Андриан Краев, и Хосе Кордоба, но въпреки това Мъри показа изкуството да превърнеш нулата в 6 000 000 лева. Това е с милион и половина повече от годишния бюджет на Левски за заплати...

Както се казва - това е само началото. Тепърва ще идват оферти и за бразилците в Левски, които също бяха взети или за нула, или за жълти стотинки. Стана така, че лятото "сините" могат да осребрят работата на Мъри Стоилов във вид на десетки милиони.