Полузащитникът Филип Кръстев е изиграл последния си мач за Левски по думите на старши треньора Елин Топузаков, а след края на срещата с Арда, завършила 2:0, говори и пред медиите. Той пристигна на стадион "Георги Аспарухов" на 27-и януари 2022-а година и за това време изигра 46 мача във всички турнири и вкара 10 попадения със "синята" фланелка.

"Емоциите в момента са доста силни след напускането ми. И ми е доста мъчно, особено през второто полувреме, нямах сила да тичам. Просто бях вцепенен, че това ми е последен мач. Периодът ми тук беше уникален, благодарен съм на всеки един фен, на всеки един човек, който беше част от този клуб за всичко. Дори и за лошите моменти, те също бяха нужни и аз съм много щастлив. Ще запомня тази година и половина само с добро. Може би това беше най-хубавият ми период като футболист и като цяло като човек", коментира Кръстев.

Левски - Арда 2:0 в решителния бараж за Европа

Левски победи Арда в баража за Европа и чака нови незабравими европейски нощи

Вижте подробности

"Много мачове ще ми останат завинаги в съзнанието. Но любимият ми мач е вторият полуфинал с Лудогорец, а също така и финалът за Купата на ЦСКА. Все още нямам яснота къде ще продължа кариерата си. Ще видя какви опции има и кои отбори имат най-голямо желание да ме вземат и да продължа развитието си там. Но първо се надявам да се представя много добре с националния отбор и след това ще премисля внимателно кой ще бъде следващият ми клуб".

Попитан дали би се завърнал в Левски по-нататък в кариерата си, полузащитникът отговори утвърдително: "Да, бих се завърнал в отбора в някакъв бъдещ етап. Надявам се да е след дълга и успешна кариера и ако хората тука, когато дойде това време ме искат, много бих се радвал да се върна в Левски. Защото този отбор ще остане за винаги в сърцето ми".

Боруков: Съдията наклони везните в полза на Левски

Боруков: Съдията наклони везните в полза на Левски

Вижте какво още каза нападателят на Арда

Но след това уточни, че към момента това няма как да се случи. "Да, за момента процесът е необратим. Наемът ми изтича и за да остана ще трябва да се подписва нов договор. И на този етап не мисля, че има шанс да остана".

От утре той трябва да се присъедини към националния отбор на България, който се събира на лагер в Разград. Националите най-напред гостуват в събота на Литва, а другата седмица приемат Сърбия на стадиона на шампиона Лудогорец: "Ще бъдат тежки и двата мача. Аз очаквам да започнем да печелим, още повече тези предстоящите два мача са много важни. И дано да ги спечелим и двата и сме длъжни да се представим много по-добре предвид лошото начало".