Еркебулан Сейдахмет изрази задоволството си от начина, по който е бил приет в редиците на гранда Левски. Ето какво коментира той, цитиран от БТА:

"В отбора ме посрещнаха много добре, даже не очаквах толкова топъл прием. Колективът е отличен, треньорите са много добри. България е футболна страна, така че всичко е чудесно. Трудно можех да разчитам, че ще мога да дебютирам още със Славия, защото бях в отбора от едва три дни. Готвя се за мача с Лудогорец, който ще се играе на 10 март. Надявам се в него да получa шанс.

Български футболен гранд - това, разбира се, е крачка напред. Левски играе атакуващ футбол, а Уфа - защитен. Затова за мен беше по-трудно да се преборя за място в състава там. Уфа се бори за оцеляване в руската Висша лига, а Левски е един от лидерите в българския футбол. Ще работя здраво и се надявам да вкарам много голове.

Димитър Димитров-Херо засипа с похвали Еркебулан Сейдахмед

Херо също засипва с похвали новото попълнение на Левски

"Притежава футболен интелект"

Не знам дали Станимир Стоилов по някакъв начин е съдействал за преминаването ми в Левски. Но Стоилов много ми помага със съвети, подсказва ми различни неща. И не само той, но и другите български специалисти, които работеха в националния отбор на Казахстан - Цанко Цветанов и Саид Ибраимов.

Павел Колев: Никакви условия не съм поставял на Спас Русев, Левски почти беше фалирал

Колев: Никакви условия не съм поставял на Русев, Левски почти беше фалирал

"Левски първо трябва да бъде спасен, а едва след това да се пристъпи към оздравяване"

Представителите на по-старото поколение говорят руски, а по-младите знаят английски. Аз също говоря малко английски, така че нямам особени проблеми с комуникацията. Още от самото начало ми беше лесно тук. Не е минала и седмица, откакто съм в България, а вече се чувствам като у дома си. В България имам повече шансове да се покажа в Европа - това за мен е като трамплин. Не знам как ще се развият нещата, но в бъдеще искам да играя в Европа на още по-високо ниво", каза футболистът.

Спас Русев, Боримиров и Кръстев вече джиросали акциите си на Божков

Спас Русев, Боримиров и Кръстев вече джиросали акциите си на Божков

Васил е собственик на Левски и на хартия