Старши-треньорът на Левски - Елин Топузаков сподели очакванията си преди предстоящото дерби в понеделник срещу ЦСКА. Младият специалист обяви, че е направил всичко по силите си, за да изглеждат "сините" подобаващо за сблъсъка в понеделник.

Феновете на Левски организират шествие преди дербито

Феновете на Левски организират шествие преди дербито

Сборният пункт на привържениците е бул. Тодор Александров 23, а часът на тръгване е 15:00

"Със сигурност ситуацията не е от най-цветущите, но се опитах в индивидуални разговори с футболистите да ги успокоя, защото при тях всичко е наред. Турбулентните събития бяха неочаквани за всички, но в крайна сметка говорим за футбол. Трябва да се абстрахират и да мислят за работата си на терена. Ще направим всичко възможно Левски да изглежда подобаващо и това е целта в предстоящото дерби. Този отбор е изграден от Станимир Столов, който постигна обединение в цялата левскарска общност. Виждаме колко безрезервна е подкрепата в отбора. Достигна се друго ниво, което е изцяло негова заслуга и на неговия щаб. Присъствал съм на почти всички тренировки, аз съм му ученик. Той е направил нещо невероятно и ще се постарая да продължа линията му, защото в момента отборът има нужда от подкрепа.

Снимка 614521

Източник: БГНЕС

Мисля, че момчетата са в много добра спортна форма. Наредиха четири поредни победи, които прекъснаха негативната серия. Искаме да задържим линията, за да продължим по същия начин и в понеделник. Другите неща може би повече ни влияят и ние треньорите трябва да ги накараме да се чувстват освободени. В такъв дерби мач няма фаворит. Били сме свидетели през годините на какви ли не сценарии.

Непредвидим мач между два добри отбора. Запазил съм нормални човешки и професионални отношения със Станимир Стоилов. Говорихме надълго и нашироко в деня, в който той напусна. На четири очи доста неща изговорихме и се надявам тепърва да обсъждаме неща, свързани с отбора, защото неговата треньорска визия и съветите, които би им дал, са безценни. Аз нямам напрежение, защото не искам да влизам в ролята на Станимир Стоилов. Мисля, че това е невъзможно. За втори или трети път се явявам в такава позиция. Няма от какво да ме е страх, вече съм минал през това нещо. Ситуацията не е приятна за никого, но тези момчета трябва да получат нужната подкрепа, която би ни довела до успех в понеделник.

"Почивай в мир, бате Сашо! Ние никога няма да те забравим!"

"Почивай в мир, бате Сашо! Ние никога няма да те забравим!"

От Левски си спомниха за Сашо Костов

Това е мач срещу ЦСКА. Със сигурност отборът има нужда от подкрепата на своите привърженици. Може да има несъгласие във всички фракции в синята общност, но не можеш да изоставиш отбора си в толкова важен мач. Мисля си, че този отбор ще получи подкрепа от всички привърженици. Те са показали, че могат да дадат криле на футболистите.

Снимка 614523

Източник: БГНЕС

В треньорската кариера е трудно да си правиш планове за след няколко месеца. Всичко зависи от това как ще продължи отборът, най-вече откъм резултати. Всеки един треньор може да прави перфектна подготовка, но това не му гарантира резултати. Нека да се стигне до края на сезона. Тогава ще обсъдим нещата с ръководството".

Синът на Херо дебютира с победа начело на дубъла на Левски

Синът на Херо дебютира с победа начело на дубъла на Левски

"Сините" надвиха Славия със 7:3