Левски почете една от най-големите си легенди - Александър Костов. Днес се навършват 4 години от кончината на "синята" емблема. Ето какво написаха от столичния гранд на официалния си сайт:

Днес се навършват четири години от кончината на емблемата на левскарщината Александър Костов. Човекът, който знаеше какво значи да обичаш, уважаваш и носиш в сърцето си "синята" идея.

Камен Воденичаров: Планът за тоталното разделение в държавата стигна и до Левски

Камен Воденичаров: Планът за тоталното разделение в държавата стигна и до Левски

"Топузаков е притиснат до стената"

И днес мъката по загубата му продължава да е все така силна. Бате Сашо знаеше как да те накара да се усмихнеш. Необикновени бяха историите му за най-романтичните времена на "Левски" и говореше с трепет за Гунди. За онова вълшебно време и затова колко голяма дума е да си левскар. Той не спираше да повтаря, че левскарският дух никога няма да умре.

Ще помним винаги усмивката, която не слизаше от лицето му, въпреки тежко преживените загуби на приятели и трудностите, през които премина. Ще помним уроците и онези мигове, в които се връщаше назад в спомените си, за да ни споделя как често мечтае за миговете, в които е бил заобиколен от своите приятели.

Зад гърба си Сашо Костов остави незабравими спомени. Записа участие на световните първенства в Чили и Англия. Има 331 мача и 85 гола за "сините". Три пъти бе шампион на България и петкратен носител на Купата.

Сашо Костов бе от тези играчи, които не можеха да останат незабелязани. Днес пък остава със златни букви в историята на клуба като един от основните стълбове, които крепяха левскарските ценности. Отиде си на малко повече от четири по 20, както обичаше да казва той. Отиде си, за да продължи да ни преподава какво е да си левскар!

Почивай в мир, бате Сашо! Ние никога няма да те забравим!".

Феновете на Левски организират шествие преди дербито

Феновете на Левски организират шествие преди дербито

Сборният пункт на привържениците е бул. Тодор Александров 23, а часът на тръгване е 15:00